Credincioșii din Budești, colindați de Corala „Osana”

prof. Augustin Rus

   Pentru credincioșii ortodocși din Parohia Budești, alături de cei din parohiile învecinate, Budești-Fânațe, Țagu și Țăgșor, un eveniment deosebit s-a petrecut în seara zilei de 10 dec. 2023, când, pe scena Căminului cultural din Budești, a poposit pentru un scurt concert de colinde, corala „OSANA”, înființată în anul 2007 de către preotul paroh de atunci Dragoș Cristian, azi protopop la Protopopiatul Ortodox din Beclean.

   Multitudinea obligațiilor ca protopop l-au făcut, după mulți ani, să încredințeze dirijarea acestei formații preotului Viorel Jarda, care trebuie să ducă mai departe un „ideal”, un proiect de suflet al preotului Dragoș Cristian   ...   acela de a răspândi prin cântări bisericești, credința strămoșească, iar în preajma sărbătorilor de iarnă, prin colinde, împrejurările în care s-a născut Iisus Hristos. Evenimentul nașterii lui Iisus Hristos este unic în istoria umanității, și de aceea el dăinuie și sub forma   ...   colindelor, care ne spun   ...   „Pe Fiul în al Său nume / Tatăl l-a trimis în lume, / Să se nască și să crescă, / Să ne mântuiască !”.

   Colindele interpretate de corala OSANA, au scos în evidență momentul nașterii în Bethleemul Iudeii de către Fecioara Maria a Pruncului Iisus și a bucuriei pe care au simțit-o cei prezenți sau cei sosiți de curând, bucurie ce a fost transmisă prin colinde, până în zilele noastre.

   Prin vocile lor, bine armonizate de către dirijor, prin harul ce îl au ca preoți, cei 22 de membri ai coralei OSANA, au transmis credincioșilor un fior ce a pătruns în sufletul fiecăruia, făcându-i să simtă importanța credinței creștine ortodoxe, le-a îndulcit parcă viața, le-a dat spetanța că bunătatea și dragostea lui Iisus Hristos  se manifestă pentru fiecare în parte.

   Faptul că membri coralei au zăbovit un timp, stând de vorbă cu credincioșii, a amplificat mult valoarea momentului.

 

 

Comentarii

11/12/23 13:28
Raită Mihai Eugen

Corala Osana a fost infiintata la initiativa preotului Raita si a preotului Muresan in anul2007 ,pe pr.Dragos l-am desemnat dirijor.Restul este fara temei informatic. Oricum trebuie sa dea bine la imaginea protoiereului.

11/12/23 20:06
Rus Augustin

Dacă am greșit cu ceva, vă rog să îndreptați, dar, vorba cronicarului ... „cu blândețe !”

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5