Administraţia năsăudeană

Crede în realizarea investiţiilor propuse în 2010

Conducerea oraşului Năsăud este hotărâtă să ducă la bun sfârşit investiţiile aflate pe „ordinea de zi” a acestui an. În primul rând, se vor ocupa de obiectivele aflate în curs de derulare, achiziţii publice finanţate atât din bugetul local, cât mai ales din cel de stat: reabilitarea şi extinderea canalizării pe raza oraşului, cu finanţare în baza H.G. nr. 904/2007, privind unele măsuri pentru realizarea programelor multianuale prioritare de mediu şi gospodărire a apelor care conţin obiective de investiţii în infrastructură de mediu, ce se vor executa în 2007-2013; reabilitarea sistemului rutier pe străzile Emil Rebreanu şi Crişan; finalizarea sistemului de canalizare pluvială în Liviu Rebreanu; asfaltarea drumului comunal din Luşca; finalizarea blocului nr. trei de tip ANL de pe strada Iacob Mureşan.

De asemenea, sunt în atenţia edililor oraşului şi alte lucrări care vor trebui terminate, dar şi acest lucru depinde de fondurile alocate: îmbunătăţiri funciare din extravilanul localităţii (Valea Spinului, Calea Rebrei); execuţia reabilitării clădirii Grădiniţei cu Program prelungit; cea a sălii de gimnastică de la Şcoala de Aplicaţie; continuarea lucrărilor de reparaţie capitală a Primăriei etc.

„Vom încerca să deschidem finanţarea pentru alimentarea cu apă potabilă a cartierului Liviu Rebreanu şi extinderea reţelei în cartierul Luşca şi zona Podirei. De asemenea, avem programată începerea lucrărilor de modernizare a spaţiilor verzi în baza programului naţional susţinut de Ministerul Mediului, cu o finanţare de 1.000.000 lei şi o contribuţie de la bugetul local de 100.000 lei. Suntem cuprinşi în lista sinteză de finanţare a Companiei Naţionale de Investiţii pentru lucrările de reabilitare a Casei de Cultură „Liviu Rebreanu”, dar şi în cea a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului în vederea construirii unui bloc cu 16 locuinţe sociale de pe strada Bistriţei”, ne-a spus primarul Dumitru Mureşan, adăugând: „Avem în stadiul de documentaţie tehnică deja întocmite: extinderea electrificării pe strada Griviţei (investiţie de 400.000 lei); modernizarea trotuarelor de pe străzile: George Coşbuc, Piaţa Unirii, Iuliu Prodan, Bulevardul Grănicerilor, Tudor Vladimirescu, Mihai Eminescu, Horea şi Zăvoi. Vor fi finalizate cât mai repede proiectele tehnice de introducere a apei, canalizării şi asfaltării pe strada Cloşca şi asfaltarea pe străzile Comoara, Andrei Mureşanu şi Valea Podului. Apoi, reabilitarea infrastructurii subterane pe străzile Vasile Naşcu, Dumitru Vârtic, Găgi, Griviţei şi prelungirea străzii Bistriţei. La fel, în stadiu de proiectare se află şi modernizarea Şcoli Generale Valea Spinului şi reabilitarea parţială a Şcolii Generale „Mihai Eminescu” cu sprijin financiar de la Ministerul Învăţământului”, a specificat primarul oraşului Năsăud, care speră să ducă la bun sfârşit planul de achiziţii propus în acest an, chiar în ciuda crizei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5