Costul de întreţinere lunar la Căminul pentru Persoane Vârstnice Bistriţa este de 590 de lei

Costul mediu lunar de întreţinere a unui asistat la Căminul pentru Persoane Vârstnice Bistriţa a fost stabilit la suma de 590 de lei, în ultima şedinţă a Consiliului Local.

La estimarea cheltuielilor lunare cu un asistat la azil se au în vedere hrana și gospodărirea, obiectele de inventar, echipamentele, materiale sanitare, dacă bătrânul are nevoie sau nu de asistenţă medicală permanentă și alte cheltuieli. Nu se iau în calcul la stabilirea costului mediu lunar de întreţinere cheltuielile aferente plăţii salariilor pentru personalul angajat în cămin, plăţii medicamentelor si cheltuielile de capital.

Bătrânii cotizează lunar cu 60% din venitul obţinut, dar fără să depășească costul mediu lunar de întreţinere. Diferenţa până la concurenţa valorii integrale a contribuţiei de întreţinere se va plăti de către susţinătorii legali ai persoanelor vârstnice îngrijite în cămin dacă realizează un venit pe membru de familie mai mare decît salariul minim brut pe economie în vigoare;
Consiliile Locale ale localităţilor de domiciliu ale persoanelor vârstnice internate în Cămin vor suporta diferenţa dintre costul total de întreţinere si contribuţia proprie a acestora sau a aparţinătorilor.

La încheierea angajamentului de plată, persoana vârstnică sau după caz susţinătorii legali ai acestora vor fi asistaţi din oficiu de un reprezentat al autorităţii tutelare, desemnat prin grija directorului executiv al Direcţiei administraţie publică, juridic.

Contribuţia de întreţinere se va achita lunar la Caseria Direcţiei Municipale de Servicii Sociale Bistriţa.

Comentarii

03/12/14 09:13
Cetatean din Bi...

Stim acest lucru, dar mai stim si faptul ca "acolo"... se ajunge cu pile foarte suspuse... , deoarece la caminele de batrani particulare, de la Joseni, Cusma, sau alte parti... este foarte scump ( 12-15 mil lei lunar... ) si batranii n-au acesti bani ... iar apartinatorii n-au bani ptr ei, dara-mi-te sa mai dea inca in plus vre-o 10 milioane de lei sa-si duca batranii acolo si prefera mai bine, pentru acesti bani, sa-i tina ei, acasa, cum pot... !
Statul roman, nu sprijina si nu sponsorizeaza sub nici o forma aceasta activitate. Primariile spun ca nu au fonduri ptr asa ceva...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5