Expoziţie de ouă încondeiate şi icoane la Muzeul Judeţean

Coşoiu, povestea unei prietenii

Timp de o lună de zile, până după Rusalii, la Muzeul Judeţean, bistriţenii pot admira peste 300 de ouă încondeiate, dar şi icoane pictate pe lemn, unele dintre ele fiind icoane restaurate aduse tocmai din Biserica din Gersa.

Actorii principali ai expoziţiei, doctorul Tiberiu Podani şi fotograful Florin Coşoiu au vorbit despre importanţa prezentării valorilor autentice.

Colecţia stă sub semnul unei mari prietenii care îi leagă pe doctorul Podani de fotograul Florin Coşoiu. Totul a început cu tatăl doctorului Podani care a transmis pasiunea de a colecţiona fiului său, iar acesta a dăruit-o mai departe prietenului său, Florin.

Până la urmă, mult mai important, nu e ce dai, ci la ce renunţi…Doctorul Podani a renunţat la colecţia sa de ouă încondeiate şi a predat-o prietenului său, Florin Coşoiu.

Fotograful ştie că misiunea lui nu e deloc uşoară, deoarece o adevărată expoziţie trebuie să aibă darul de a te face pe tine ca simplu privitor să pătrunzi în atmosfera sacră a momentului, să te facă curios să îi afli povestea…

Tocmai de aceea, Colecţia Coşoiu merită văzută…pentru că are o poveste, o poveste despre prietenie în primul rând.

Foto: Patriciu Emilian Bodiu

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5