Coronavirus: Este permisă circulația minorilor în afara locuinței ?

Având în vedere că au fost primite o serie de întrebări pentru lămurirea unor situații legate de măsurile luate prin Ordonanțele Militare emise până în prezent, Grupul de Comunicare Strategică a realizat un material prin care vor fi acoperite cu răspunsuri documentate întrebările adresate de jurnaliști și cetățeni.

Întrebare: Este permisă circulația persoanelor care nu au împlinit vârsta de 18 de ani în afara locuinței ?
Răspuns: În ceea ce privește minorii cu vârsta cuprinsă între 0 și 16 ani, deplasarea acestora în afara locuinței trebuie efectuată sub supravegherea sau cu încuviințarea părinților sau a tutorelui legal. În contextul epidemiologic actual, recomandăm limitarea la minim a acestor deplasări.

Întrebare:Dacă da, cine trebuie să completeze declaraţia pe propria răspundere în cazul minorilor care nu au împlinit 16 ani şi, respectiv, în cazul minorilor între 16-18 ani?
Răspuns: În cazul minorilor sub 16 ani declarația trebuie completată și semnată de unul dintre părinți sau de tutorele legal. Minorii cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani completează și semnează singuri declarația pe propria răspundere, cu mențiunea că aceștia trebuie să respecte condițiile individuale de deplasare și că le este interzisă participarea la activități fizice colective. De asemenea, minorii cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani vor avea asupra lor și documentele de identitate.

Comentarii

04/04/20 07:17
Pop Ramona

Pot ieși cu copii respectiv de 11 și 14 ani la Stadion unde nu sunt persoane pentru a face sport (amandoi fac fotbal de 6 și 10 ani cel Mare), dar dacă se poate sa facă un pic de alergare. Nu colectiv cu alte persoane doar noi familia noastră. Stadionul este la 3 min cu mașina de locuința noastră.

04/04/20 16:17
Gavrilă N. Moldovan

Doamna Ramona Pop,lecturând cu atenție ordonanța nu se poate.Nu reprezintă o urgență ci un moft. Oricum stadionul este încuiat. De unde știți că, la sosire nu sunt și alte persoane. Ați închiriat terenul? Sportivii de performanță se atrenează acasă, unii cu hârtia igienică sau în curte . La pct.5 din declarație se specifică „în apropierea locuinței” iar distanța parcursă probabil în 3 minute înseamnă cel puțin 3 km.

06/04/20 09:21
Deac Kinga

Pot iesi afara cu copii în fața blocului o jumate de ora fără să fiu amendată ?daca da ce trebuie să scriu în declarație?

06/04/20 09:22
Deac Kinga

Pot iesi afara cu copii în fața blocului o jumate de oră? Dacă da ce trebuie să scriu în declarație?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5