Corespondenţă din America: Muzică rock pe malul râului Sammamish

Suntem împăcați sufletește că ne-am întregit familia în orașul Redmond  din Comitatul King, Washintong, aflat  la 26 km de Seattle, cu o populație de peste 6o mii de locuitori. Ne aflăm în compania copiilor și nepoților care fac tot posibilul ca programul nostru din timp stabilit să fie îndeplinit, adică  excursii de o zi, drumeții, vizite, întâlniri cu români,  informare, documentare, scrierea impresiilor, participarea la diferite acțiuni sociale, culturale sau sportive.
    Ne informăm din presa locală sau de pe afișele expuse în diferite colțuri de străzi. Pe unul dintre afișe eram invitați  în fiecare zi de joi din lunile de vară la o serată muzicală intitulată: "MUZICĂ ROCK PE MALUL RÎULUI  SAMMAMISH", într-un spațiu  verde, în aceași zonă cu primăria orașului, spre a onora anotimpul călduros care ne oferă clipe de farmec și încântare. Întâlnirea cu muzica rock are loc  pe un spațiu verde, întins, prevăzut cu diverse aparate pentru exerciții sportive, pe același teren cu primăria orașului, poliția și judecătoria. Pe aici curge rîul Sammamish străjuit la capete de două mari lacuri. Pe malul drept este o  pistă de alergare, pentru biciclete și role ce se întinde pe toată lungimea râului de la izvor la vărsare.
     Aici te simți pe deplin apărat  de zgomotul și agitația șoselei, de parcă am fi într-o zonă ruptă de lume, unde muzica a înviorat mediul  atrăgând zeci de îndrăgostiți ai chitarelor, muzică ce are aici din ce în ce mai mulți adepți.        
Am admirat și noi melodiile din peisajul  american interpretate de o trupă care-și face public  stilul diferit, o trupă populară apropiată de public, care ne-a convins și pe noi să executăm pași de dans pe melodii din subgenul pop rock, cu piese extrem de accesibile oricui, plăcute auzului, cu versuri despre dragoste și succes.
    Am admirat atmosfera caldă și prietenească, comportamentul civilizat, fără țigări și alcool, păstrarea ordinii și curățeniei. La încheierea manifestării pe acest câmp verde nu a rămas nici  măcar un șervețel, cu toate că erau și mulți copii care consumau înghețată sau alte dulciuri. Serata muzicală s-a încheiat cu un vals cu participarea tuturor  vîrstelor. Pe malul râului Sammamish un nou ritm sportiv și muzical.

    Ioan și Lucreția Mititean

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5