Corespondenţă de peste Ocean: Orașul BELLEVUE din statul Washington, o bază a culturii și turismului american

    Timp de două zile am străbătut în lung și-n lat orașul Bellevue, situat la est de Seattle, de-a lungul apei din masivul Lake Washington, al treilea cel mai mare oraș din acest stat, o bază a turismului și culturii Pacificului de Nord-Vest, ce ne oferă peisaje frumoase și spații de delectare într-un aer liber abundent.
    Încărcat de resurse naturale parcul din centrul orașului, Downtown Park este conceput în anul 1983, pe o suprafață de 20 ha, ca o parte vitală a comunității din Bellevue, ce găzduiește un număr mare de evenimente comunitare - activități sportive, filme în aer liber, seri muzicale și literare, iar de ziua Americii, 4 iulie, au loc manifestări de mare amploare ce se încheie cu jocurile de artificii, deci un loc minunat departe de agitația vieții cotidiene.
    Înconjurul parcului e o dovadă că am parcurs o distanță de 800 m, pe o pistă  în lungul unui canal cu apa în rotație formând o cascadă a minunilor - Cascada din parc - de 240 picioare, fiind și un loc stelar pentru un picnic cu vedere la orizontul din centrul orașului și îndepărtat Muntele Rainier.
    Parcul este înconjurat de arbori bine întreținuți, iar câțiva dintre ei au fost plantați în memoria celor căzuți în primul război mondial. O imbinare a farmecului natural cu evenimentele istorice. Pista de alergare este prevăzută cu 120 bănci donate de cetățeni pe care sunt inscripții cu numele acestora. De strajă stau sutele de arbori frumos încolonați și 60 de socluri din marmură prevăzute cu lămpi luminoase ce dau parcului o altă înfățișare.
    Am vizitat și alte puncte cultural - turistice ca de exemplu MUZEUL DE ARTĂ, ce găzduiește o prezentare impresionantă a artei și designului de la artiști regionali și de la producătorii de mișcări internaționale. Ne oferă exponate rotative care afișează piese de artă mărețe și, de asemenea oferă vizitatorilor o privire asupra procesului necesar pentru a ajunge acolo.
    O atracție naturală de excepție este GRĂDINA BOTANICĂ, cel mai concentrat punct de vedere al florei Pacificului de Nord-Vest ce se întinde pe o suprafață de 53 acri, o expunere urbană a frumuseții botanice. Observăm expozițiile decorative, speciile native de plante, care ne ajută să învățăm ceva mai mult despre mediul lor.
    Pe o suprafață de 320 acri se întinde Parcul natural MERCER SLOUGH, cu peste 6 km de trasee care permit să explorăm mediul umed al acestui parc natural ce găzduiește o stație  de apă de 2,6 mile și o bogată fermă de afine.
    O concentrație densă de cumpărături, mese și cazare peste noapte ne oferă  COLECȚIA BELLEVUE.
    Lacul SAMMAMISH ce cuprinde 7 mile oferă deasemenea oportunități importante de agrement, aventuri în aer liber pe tot parcursul anului, zone de picnic, lansări de nave și un loc perfect pentru a practica înotul.   
    Un muzeu ce se adresează în special copiilor este KIDSOUEST CHILDREN'S MUSEUM, ce încurajează dezvoltarea celor mici. Aici copiii, se concentrează pe domeniile cheie ale științei, tehnologiei, ingineriei, artei și matematicii. Muzeul este visul fiecărui copil care devine realitate învățându-l să se concentreze asupra interacțiunii practice cu diferitele părți în mișcare ale vieții. Cu mai mult de 650 programe oferite pe tot parcursul anului muzeul se adresează în egală măsură copiilor și adulților.
    Un loc potrivit pentru plajă și înot poate fi Meydenbauer Beach Park, în lunile de vară când apa este suficient de caldă și salvatorii la datorie.
    Am încheiat excursia noastră de două zile la BELLEVUE ZIP TOUR, observând o altă modalitate de zbor rapid pentru a vedea natura din nord-vestul Pacificului dintr-o perspectivă nouă.
Ioan și Lucreția Mititean

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5