Corala „A. Mureşanu” într-o nouă întâlnire de suflet, la Cluj-Napoca

În duminica „Fiului risipitor”, Corala bistriţeană a creat şi a trăit emoţii uriaşe la reîntâlnirea cu credincioşi şi slujitorii de la Biserica „Înălţarea Sf. Cruci” de pe str. Plopilor, din Cluj-Napoca.

A fost o slujire de excepţie a unui sobor de preoţi, avându-l în frunte pe distinsul profesor Ioan Chirilă, decanul Facultăţii de Teologie care, recent, a trecut pragul celor 50 de ani de viaţă. Domnia sa i-a avut alături pe preoţii parohi Iulian Benche şi Gavril Vârva şi pe preoţii Simion Cristea, Grigore Soporan şi David Pascu.

Corala a fost vioara întâi şi de această dată prin răspunsurile date la Sf. Liturghie şi prin concertul de excepţie susţinut de aplauzele credincioşilor veniţi în număr mare la biserică. Membrii Coralei au cântat cu întreaga lor dăruire şi pentru o colegă aflată pe patul de suferinţă, căreia i-au fost transmise cântările prin intermediul telefonului mobil.

Aici, în oaza de rugăciune şi cântare de pe strada Plopilor, s-a petrecut miracolul răsfăţului sufletelor, aici s-a realizat mediul „cuprinderii şi cel al privirii”, aşa cum frumos a consemnat în cuvântul său părintele decan Ioan Chirilă. Aici s-au adus elogii părintelui profesor Cornel Pop pentru modul de excepţie în care pregăteşte şi dirijează Corala şi tot aici au semnat în Cartea de aur a bisericii toţi membrii Coralei la cea de-a treia întâlnire cu credincioşii, punându-se bazele punţii trainice a colaborării şi pe această cale între cele două oraşe transilvane – Cluj şi Bistriţa.

La această emoţionantă întâlnire au participat şi personalităţi ale culturii şi învăţământului clujean şi dl. deputat Liviu Uroian.

Corala bistriţeană a mai scris o pagină vie la bogata sa activitate de peste 40 de ani de existenţă.

Ştefan Pop

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5