Copii din satul Jeica, la tabăra sportivă din Lajoskomarom (Ungaria)

Bocskai Eliza-Blanka

Anul acesta, satul Lajoskomárom din județul Fejér-Ungaria-, și-a adus tabăra sportivă  la cea de-a șaptea ediție, eveniment la care au fost invitați și copiii din localitatea înfrățită, satul Jeica-Zselyk- din comuna Mărișelu.

            De 7 ani, în satul din județul Fejér, are loc cu succes tabăra sportivă pentru copii, la care participă elevi din satul-gazdă, din cele trei sate din împrejurimile acestuia (ai căror elevi sunt înscriși la școala generală din Lajoskomárom). Între 29 iulie- 2 august 2019, s-a derulat a patra participare a copiilor jeicani. Acești copii, 13 la număr, au putut interacționa și cu elevi din orașul Haag, cealaltă localitate înfrățită a satului din Ungaria, și au avut posibilitatea de a se antrena și de a concura în următoarele discipline sportive:  volei, handbal, atletism, floorball (un tip de hochei pe podea), baschet - disciplină sportivă la care antrenorul din tabără era, spre uimirea copiilor, fostul jucător profesionist, Hosszú István, tatăl înotătoarei Hosszú Katinka- fotbal și karate. Fetele din clasele 1-4 au avut parte de antrenamente de dans, pe ritmuri de rock and roll acrobatic, cheerleader și hip-hop.

            La mijlocul săptămânii, cei 120 de copii, împreună cu însoțitorii, au ajuns la aquaparkul din Orfű (județul Baranya, aflându-se la 17 km de orașul Pécs) și și-au petrecut întreaga zi de miercuri înotând. Excursia de o zi la câte un  aquapark diferit e un obicei în tabără, eveniment la care, dezvăluie Horváthné Bodai Andrea, directoarea școlii generale din Lajoskomáromárom, profesor de sport, organizatoarea principală a taberei, se întâmplă, de obicei, peripeții. În ultima zi, echipajul profesionist de airsoft prezent a explicat despre reguli de joc,  despre arme airsoft și echipament militar, a răspuns întrebărilor și a supravegheat folosirea puștilor airsoft de către participanți.

            Tot Horváthné Bodai Andrea a vorbit despre importanța motivației și a prezenței de spirit în organizare. „Pentru noi, ,,motorul” organizării este Jakócs Dénes, fost jucător de fotbal din Lajoskomárom, care a și venit cu ideea taberei în 2013. Pot spune că  întruchipează motivația în situația noastră. Începem organizarea în septembrie, așadar avem destul timp pentru străbaterea obstacolelor până în iulie. Copiii sunt foarte încântați în fiecare an. A devenit șic să participi la tabăra de sport. Se interesează -mă întreabă pe mine-încă din luna  mai când se pot încrie, când va avea loc tabăra, cât costă…”, ne-a dezvăluit aceasta.

Comentarii

07/08/19 09:05
chibit

in Jeica nu functioneaza gradinita si nici scoala. acolo isi mai duc traiul vreo 5o de persoane in varsta. poate sunt nepotii si stranepotii de la oras.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5