Construcția Depoului avansează la Beclean, iar garajele pentru cele opt autobuze electrice se conturează!

Opt autobuze electrice vor asigura la Beclean transportul public în comun pentru toți oamenii din zona orașului de pe Someș care vor dori să utilizeze mijloace alternative deplasare.

Cele opt autobuze electrice sunt achiziționate prin intermediul celor două proiecte de mobilitate urbană durabilă derulate la Beclean, proiecte care sunt menite să ajute în primul rând la reducerea emisiilor de echivalent CO2 din transport.

Toate aceste autobuze electrice vor fi garate în noul depou de pe strada Codrului, realizat în cadrul celor două proiecte europene. Construirea noului depou auto de la Beclean este avansată, a fostr finalizată structura metalică a garajelor și se lucrează la pereții despărțitori din cărămidă. Depoul va găzdui birorile societăţii locale de transport public urban, dispeceratul de control smart al traficului din oraş, garajele celor opt autobuze electrice, un atelier de întreţinere şi reparaţii, staţie de încărcare electrică.

În cadrul ambelor proiecte de mobilitate urbană durabilă aflate în lucru la Beclean au fost realizate şi se desfăşoară lucrări de  reabilitare a sistemului rutier aferent transportului public, amenajarea de alei de traseu pentru transportul în comun, reabilitare de trotuare, amenajare de piste de biciclete pe străzile modernizate - dar și piste de biciclete independente, extinderea zone pietonale și intermodale, achiziția a 8 autobuze noi (5 bucăți prin PMUD1 și alte 3 prin PMUD2) și achiziția a 50 de biciclete, precum și dezvoltarea sistemelor de bilete integrate pentru călători și pentru biciclete.

Obiectivele specifice ale proiectelor sunt: reducerea utilizarii autoturismelor și a emisiilor de echivalent CO2 prin extinderea transportului public durabil/nepoluant în orașul Beclean; creșterea numărul de utilizatori ai sistemelor de transport electric și nemotorizat prin dezvoltarea infrastructurii necesare transportului electric și nemotorizat și modernizarea/reabilitarea infrastructurii rutiere utilizate prioritar de transportul public de călători în vederea reducerii emisiilor de echivalent CO2 din transport.

Obiectivul general al ambelor proiecte este creșterea calității vieții în orașul Beclean prin dezvoltarea mobilității urbane a locuitorilor în noi arii de intervenție în acord cu Planul de Moblitate Urbană Durabilă revizuit.

Valoarea fiecărui proiect de mobilitate urbană este de aproximativ 5 milioane de euro, deci la final Becleanul va beneficia de 10 milioane de euro pentru investiții prin PMUD1 și PMUD2, bani europeni.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5