Construct Perom va deszăpezi tronsoanele de drum naţional din Bistriţa-Năsăud

Compania Construct Perom din Bistriţa va executa lucrările de deszăpezire şi combatere a poleiului pe drumurile naţionale care tranzitează judeţul nostru, şi anume DN 17 (Dej – Piatra Fântânele), DN 15 A (limită Mureş – Sărăţel), DN 17 C (Bistriţa – Năsăud – Salva, Romuli) şi DN 17 D (Beclean – Salva – Sângeorz – Rodna – Pasul Rotunda). Ing. Şef. Grigore Vlad de la secţia Drumuri Naţionale Bistriţa a anunţat, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, că pentru intervenţiile în acest sezon rece, perioada 15 noiembrie 2015 – 15 martie 2016, sunt necesare 7.370 tone sare, 1.700 tone nisip şi 75 tone clorură de sodiu, în prezent fiind asigurată o pondere de 20% din cantitatea de sare. Zilnic, în cele 10 baze şi puncte de sprijin sunt aduse câte 150 tone de sare de la salină, pentru a se ajunge la un nivel de 70% din necesar.
Probleme au apărut la aprovizionarea cu nisip, nicio balastieră din cele 24 de pe raza judeţului nostru neprezentându-se la licitaţia organizată de Direcţia Regională Drumuri şi Poduri Cluj.
În ceea ce priveşte Pasul Tihuţa, în zonă vor interveni 9 utilaje, inclusiv o autofreză nouă, în stoc fiind 429 tone sare. De asemenea, au fost amplasate parazăpezile pe o lungime de 1,5 km.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5