Consiliul Judeţean va moderniza tronsonul de drum judeţean Reteag – Braniştea

În şedinţa ordinară de miercuri, consilierii judeţeni vor dezbate proiectul de hotărâre privind aprobarea Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie şi a indicatorilor tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii „Modernizare DJ 172 K, km 1+ 316 – 4 + 875, Reteag – Braniştea”.

          Valoarea totală a investiţiei este de 17,822 milioane lei (cu TVA), din care construcţii+montaj reprezintă 14,8 milioane lei (cu TVA). Proiectul urmează să fie realizat pe o perioadă de 21 luni şi prevede modernizarea a 3,647 km, acostamente (5400 mp), drumuri laterale, şanţuri pereate, rigole de acostament, rigole carosabile, ziduri de sprijin, amplasarea de parapete şi indicatoare rutiere, marcaje longitudinale şi marcaje transversale.

          Tronsul din drumul judeţean DJ 172 K este amplasat în intravilanul şi extravilanul comunelor Petru Rareş, Braniştea şi Uriu, având originea în DN 17. Pe o porţiune de 900 m, drumul este modernizat, are îmbrăcăminte asfaltică şi sisteme de colectare a apelor. Celălalt tronson prezintă multe degradări, cu podeţe colmatate şi degradate, cu şanţuri de scurgere insuficiente. „Drumul propus pentru modernizare face legătura între comuna Braniştea şi DN 17 - E 58, traversează localităţile Reteag şi Braniştea şi face legătura cu localităţile amplasate pe celelalte drumuri din zonă. Momentan, legătura directă între cele două localităţi nu se poate face cu autovehicule. Drumul se află de o parte şi de alta a râului Someşul Mare, cu comuna Petru Rareş şi Uriu pe malul drept şi comuna Braniştea pe malul stâng, neexistând cale de comunicaţie peste Someşul Mare. În stadiul actual, în zona viitorului pod, se găseşte amenajată de localnici o traversare a râului cu o barcă ghidată în lungul unui cablu ancorat pe cele două maluri”, se arată în documentaţia proiectului. Sumele de bani necesare finanţării obiectivului de investiţii au fost prevăzute la cea de-a patra rectificare bugetară.   

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5