Consiliul Judeţean îşi măreşte capitalul social la Aquabis. 15 milioane lei pentru investiţii în apă şi canalizare la Colibiţa şi dotări

Consiliul Judeţean va dezbate, în şedinţa ordinară de miercuri, majorarea capitalului social al SC Aquabis SA cu suma de 15,8 milioane lei, aport în numerar. În urma aportului total de capital din partea Judeţului Bistriţa-Năsăud, capitalul social al Aquabis va fi de 25 milioane lei, din care 93,38% este deţinut de CJ B-N. Între acţionarii Aquabis se numără şi municipiul Bistriţa, oraşele Năsăud, Beclean şi Sângeorz Băi şi comunele Rebra, Budacu de Jos, Maieru, Rebrişoara, Rodna, Şieuţ, Salva, Milaş şi Telciu.

          Consiliul de Administraţie al Aquabis SA a aprobat propunerea de majorare a capitalului social prin emisiunea de noi acţiuni în schimbul unor aporturi în numerar, în sumă de 15,87 milioane lei pentru realizarea unor obiective de investiţii. Este vorba despre execuţie reţea apă potabilă, reţea canalizare, conductă refulare apă, cămine de vizitare canal de la intersecţia DJ 172 D cu Drumul Blajului până la ieşirea din localitatea Miţa, cu o valoare de 2 milioane lei. O altă investiţie de 7 milioane lei vizează finalizarea alimentării cu apă a localităţii Colibiţa, şi anume proiectarea sistemului de alimentare cu apă a staţiunii şi realizarea captării de apă, a reţelei de aducţiune, a staţiei de tratare modulare pentru apă potabilă, a unui rezervor de înmagazinare, a unei instalaţii de dezinfecţie, a reţelelor de distribuţie a branşamentelor de apă şi punerea în funcţiune a sistemului. Suma de 500.000 lei este prevăzută pentru readucerea porţiunii de drum judeţean 172D, unde lucrează Aquabis, de la intersecţia cu Drumul Blajului până la ieşirea din Miţa la starea iniţială (săpătură mecanizată, umplutură cu piatră, compactare).

          Alte investiţii vizează lucrări de relocare a conductei de apă pentru formarea zăpezii pe pârtia de schi din Wonderland (100.000 lei); avans pentru achiziţionarea a 2 autodesfundătoare necesare lucrărilor de întreţinere a reţelelor de canalizare (270.000 lei) şi echipamente, utilaje şi dotări necesare pentru buna funcţionare a societăţii (6 milioane lei).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5