Consiliul Judeţean a fost constituit la „a doua strigare”. Alexandru Pugna şi Stelian Dolha, vicepreşedinţii CJ

De Sânzâiene, se pare că şi astrele s-au aliniat la Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, aleşii tuturor formaţiunilor politice răspunzând „prezent” la convocarea preşedintelui Emil Radu Moldovan.
Şedinţa de constituire a fost girată de prefectul Ani Bob şi subprefectul Ovidiu Frenţ, prezenţi în sală fiind şi „susţinători” precum deputatul Ioan Ţintean, ex-secretarul de stat Valer Bindea şi o sumedenie de reprezentanţi ai Partidului Poporului – Dan Diaconsecu.
De altfel, pentru cei din urmă, miza era validarea sau invalidarea lui Ştefan Todea, staff-ul central al PP-DD revenind asupra deciderii de excludere.
Comisia de validare prezidată de liberalul Ioan Deneş, secondat de Iulian Stroe (PC) şi secretarul Daniel Suciu (PSD), alături de Monica Săsărman (PDL) şi Ştefan Todea (PP-DD) i-a confirmat în funcţie pe aleşii bistriţenilor, aceştia depunând jurământul cu mâna pe Constituţie şi pe Biblie. Formalităţile fiind încheiate, s-a trecut la alegerea vicepreşedinţilor.
Chiar dacă majoritatea se conturase încă de la început – USL (15+ votul preşedintelui) plus PP – DD (2 voturi), Opoziţia democrat-liberală din Consiliul Judeţean a făcut nominalizări pentru funcţia de vicepreşedinte.
În prima rundă, alături de liberalul Stelian Dolha, a fost trimis în luptă şi fostul secretar de stat Eugen Curteanu. Rezultatul votului a fost previzibil: 18-13. Pentru al doilea vicepreşedinte, chiar dacă democrat-liberalul Florin Urîte l-a propus din nou pe Curteanu, acesta, în mod diplomatic, şi-a declinat candidatura, susţinând că „în aceste condiţii este sortită eşecului”. Rămas singur în cursă, Alexandru Pugna a reuşit să obţină un număr de 20 voturi, ceea ce denotă că inclusiv doi democrat-liberali i-au acordat încrederea.

Comisiile de specialitate, încă fără conducere
Consilierii judeţeni au aprobat, în prima şedinţă, suplimentarea ordinii de zi iniţiale, astfel că plenul a aprobat şi componenţa celor patru comisii de specialitate ale forului judeţean. Deocamdată, nu a fost desemnată şi conducerea acestor comisii, USL având majoritate în Comisia Economică, Comisia de Urbanism şi Comisia de Cultură, în timp ce PDL are 6 voturi din 7 la Comisia de Administraţie.

I. COMISIA PENTRU BUGET-FINANŢE, PROGRAME ŞI PROGNOZE ECONOMICE, COOPERARE ECONOMICĂ, ADMINISTRAREA DOMENIULUI PUBLIC ŞI PRIVAT AL JUDEŢULUI, denumită în continuare COMISIA ECONOMICĂ, în următoarea componenţă:

1. DENEŞ IOAN
2. PANĂ ADRIANA-DOINA
3. POP GEORGE
4. SUCIU VASILE-DANIEL
5. TODEA ŞTEFAN
6. URÎTE FLORIN-RADU
7. MARC VASILE

II. COMISIA PENTRU DEZVOLTARE URBANISTICĂ, LUCRĂRI PUBLICE, PROTECŢIA MEDIULUI, A MONUMENTELOR ISTORICE ŞI DE ARHITECTURĂ, denumită în continuare COMISIA DE URBANISM, în următoarea componenţă:

1. POPESCU GRIGORE-DORIN
2. STROE IULIAN-CRISTIAN
3. MUREŞAN MIHAIL
4. MOLDOVEANU ILEANA
5. CURTEANU EUGEN-DICONES
6. SIGHIARTĂU ROBERT-IONATAN
7. BORŞ VASILE

III. COMISIA PENTRU ACTIVITĂŢI ŞTIINŢIFICE, ÎNVĂŢĂMÎNT, CULTURĂ, SĂNĂTATE, SPORT, CULTE RELIGIOASE, denumită în continuare COMISIA DE CULTURĂ, în următoarea componenţă:

1. COMAN SAMUEL LEON
2. MEREUŢĂ MIRCEA
3. SUCIU ANDREI
4. ULECAN MARIA
5. BUGNAR RAMONA-CRISTINA
6. NEGRUŞERI VASILE
7. MONTOIU GABRIELA-CĂTĂLINA

IV. COMISIA PENTRU ADMINISTRAŢIE PUBLICĂ, PROTECŢIE SOCIALĂ, ORDINE PUBLICĂ, DREPTURI ŞI LIBERTĂŢI CETĂŢENEŞTI, RELAŢII INTERNE ŞI INERNAŢIONALE, denumită în continuare COMISIA DE ADMINISTRAŢIE, în următoarea componenţă:

1. GAFTONE IOAN
2. BUMBU MIHAI-ADRIAN
3. SĂSĂRMAN MONICA
4. ROGOZAN FLORIN-GRIGORE
5. PETER LUCA
6. RUNCAN ANTON-CLAUDIU
7. LĂCĂTUŞ EMIL

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5