Conexiuni de sărbătoare

Numărul dublu 32-33 al revistei „Conexiuni” a fost lansat pe piaţă la Ziua Culturii Naţionale. Publicaţia, editată în ţinută de sărbătoare, cuprinde principalele evenimente derulate în a doua jumătate a anului 2016 la Palatul Culturii.
Poezia bistriţeană are un loc binemeritat în revistă deoarece a fost un bun ambasador pentru ţara noastră, de la New York până în Malaezia. De altfel, ecourile din presa internaţională confirmă acest lucru, o parte dintre ele fiind selectate pentru a apărea şi în publicaţia „Conexiuni”. Recenziile pentru cărţile semnate de Alexandru Cristian Miloş, Nicolae Feier, Dorel Cosma, Gheorghe Mizgan, dar şi întâlnirile membrilor Societăţii „Conexiuni”, prezidată de Elena M. Cîmpan, completează partea de literatură care a culminat, anul trecut, cu întâlnirea de la Festivalul Internaţional de Teatru şi Literatură „Liviu Rebreanu” şi marcarea a 200 de ani de la naşterea lui Andrei Mureşanu.
Înfiinţarea Teatrului profesionist „Liviu Rebreanu” este „un gând mai vechi, o dorinţă a tuturor bistriţenilor care a prins contur”, după cum spune directorul Dorel Cosma.
„Rădăcinile eternităţii”, Bistriţa Medievală, Bistriţa Folk, Toamna Fanfarelor sunt evenimente ale anului 2016 care culminează cu Festivalul Internaţional de Folclor „Nunta Zamfirei” şi Târgul Mare al Bistriţei.
Informaţiile culturale despre artiştii noştri, care au adus în această perioadă nu doar aprecieri ci şi premii la Bistriţa, din întreaga lume, sunt şi ele prezente în revista care, de zece ani, adună în paginile ei istoria culturală a municipiului Bistriţa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5