Concert extraordinar de muzică clasică

Finalul săptămânii precedente a oferit iubitorilor de muzică clasică un excelent concert organizat şi susţinut la Centrul Cultural Municipal Bistriţa. Trei artişti de excepţie, din Bistriţa şi Cluj, au reuşit să încânte pe cei prezenţi prin calitatea interpretării, seriozitatea şi varietatea repertoriului. Artistul Florin Vlad – referent de specialitate la Centrul Cultural Municipal a impresionat din nou prin noutatea adusă în scenă faţă de repertoriul abordat în concertul anterior. Pasionat şi profesionist, Florin Vlad a susţinut cu vioara sa piese superbe din creaţiile lui Mozart, Rodrigo, Brahms.
La rândul său baritonul Lucian Petreanu de la opera din Cluj a demonstrate încă o dată marile sale calităţi artistice interpretative aducând în scenă arii célèbre din Verdi, Bizet şi Donizetti. Având în vedere că artistul Lucian Petrean este bistriţean nu am putut decât să ne bucurăm încă o dată în plus, alături de familia sa, pentru valorile incontestabile pe care Bistriţa le oferă scenei româneşti şi internaţionale. Tot de la Opera din Cluj, pianistul Lucian Duşa a întregit seara de concert demonstrând profesionalismul şi sensibilitatea muzicii clasice.
A fost o seară minunată desfăşurată în cadrulconcertelor lunare de muzică cultă pe care Centrul Cultural Municipal Bistriţa le organizează. Dorim să mai semnalăm un aspect deosebit. Printre spectatori am zărit şi un grup de copii însoţiţi de învăţătoarea lor Şofran Sanda. Felicitări pentru copiii care au ascultat cu mare atenţie concertul şi pentru d-na învăţătoare care i-a mobilizat şi i-a adus cu taxi-ul la spectacol. Un gest deosebit care vorbeşte de la sine despre dragostea pentru meseria de dascăl.
Doris Cosma Gâţa

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5