Comuna Livezile, un parc de poveste

La iniţiativa primarului Traian Simionca, comuna Livezile are un parc de poveste, în care locuitorii se pot bucura de clipe de relaxare. Amenajat cu un buget mult mai mic decât cel prevăzut iniţial, adică cu 2 miliarde lei în loc de 9 miliarde, parcul este finalizat dând o altă înfăţişare centrului comunei, prin situarea lui între primărie şi biserica evanghelică- monument istoric.
„Situat lângă un drum european, parcul este realizat cu costuri minime, deoarece forţa de muncă a fost gratuită. Costurile pentru dotarea cu bănci, instalaţii de iluminat, pavajul a fost susţinut din bugetul local. Am lucrat cu oameni cărora le-am transformat amenzile în muncă în folosul comunităţii, iar rezultatele ne bucură, având, cu siguranţă, unul dintre cele mai frumoase parcuri din judeţ”, ne-a declarat Traian Simionca.

Proiecte frumoase pentru Traian Simionca

Anul acesta, pe raza comunei Livezile, proiecte derulate sunt de peste 100 miliarde de lei:
- centrul de informare turistică, o lucrare în valoare de aproape 9 miliarde de lei;
- grădiniţa cu program prelungit, lucrare realizată pe Ordonanţa 28 pentru care s-au primit 5 miliarde de lei;
- drumul care duce de la Livezile la Dumbrava, un drum comunal, pe 2,2 km, circa 20 miliarde de lei;
- drumuri forestiere pe o lungime de 16 km, lucrare care se ridică la 70 d miliarde de lei;
- sala de sport, lucrare care a fost abandonată, de câţiva ani buni, din cauza litigiului dintre primărie şi constructor, dar lucrarea a fost scoasă la licitaţie de către CNI, iar restul execuţiei lucrărilor se ridică undeva la 10 miliarde de lei;
- la Dorolea, s-a terminat o grădiniţă cu acoperiş, cu tencuieli şi cu zugrăvelile exterioare;
- comuna va avea şi capelă, prin depunerea unui proiect pe fonduri europene, sau din bugetul local, clădirea existând déjà, doar trebuind amenajată.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5