Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud vă invită la vernisajul expoziției - Copii în fotografia veche

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud vă invită luni, 25 iunie ora 18 la Centrul German (Casa Argintarului) din str.Dornei nr.5 la vernisajul expoziției - Copii în fotografia veche.
Expoziția foto-documentară reconstituie unele aspecte din viața copiilor la sfârșitul secolului XIX și începutul secolului XX, reflectate în imaginile vechi din arhivele Muzeului Bistrița și Muzeului Grăniceresc Năsăudean, Arhivele Naționale Bistrița-Năsăud, arhive private, internet.
Din imaginile, documentele și textele expuse pe cele 30 de panouri, se pot concluziona diverse atitudini ale adulților legate de copii și copilărie, cu aspecte frumoase dar și altele, mai puțin fericite ale acestora. Se găsesc aspecte legate de munca copiilor, de școală, de viața în familie, momente de relaxare, excursii, singuri, alături de părinți sau profesori etc.
Cu siguranță expoziția aduce elemente de mare atractivitate, ca obiective am dorit aducerea în fața publicului un bogat patrimoniu imagistic, (unele imagini inedite), completat cu documente, cercetări din arhive și cărți de specialitate.

Vă așteptăm cu drag!

MANAGER,
Alexandru Gavrilaș

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5