Competiţia naşte performanţă.Năsăudeanul Paul Tîrlişan şi bistriţeanul Alex Deac, în lotul naţional de matematică

Paul Petru Ioan Tîrlişan şi Alex Claudiu Deac au reuşit să acceadă în lotul naţional de seniori de matematică, din care fac parte cei mai buni 26 elevi de liceu din România la această disciplină, potrivit datelor postate pe site-ul Olimpiadei Naţionale de Matematică.

         Cei doi elevi de clasa a X-a au susţinut sâmbătă proba de baraj, alături de alţi 65 de elevi din clasele 9-12, participanţi la etapa finală a Olimpiadei Naţionale de Matematică. Paul Târlişan de la CN George Coşbuc a avut un punctaj total de 20 puncte, în timp ce Alex Deac a acumulat 17,21 puncte.

         ***

 Paul Târlişan de la Colegiul Naţional „George Coşbuc” din Năsăud şi Alex Deac de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” au cucerit medalia de aur acordată de Societatea de Ştiinţe Matematice din România.          Paul Tîrlişan a acumulat, în urma contestaţiilor, un punctaj de 28 puncte, clasându-se, la egalitate cu doi elevi din Iaşi şi Cluj, pe primul loc, potrivit site-ul oficial al competiţiei.

         Alex Deac a avut 23 puncte, al patrulea punctaj, fiind al şaptelea la nivel naţional, din 98 concurenţi, însă nu şi-a putut susţine lucrarea la contestaţii. Mai mult, Alex s-a "plimbat" între Timişoara şi Braşov, unde a susţinut şi proba de la etapa naţională a Olimpiadei de Informatică, la care a obţinut, în prima zi a competiţiei, 75 de puncte, fiind al 22-lea din cei 68 de participanţi.  Acesta nu va mai participa la probele din ziua a doua de la informatică, pentru ca va fi prezent la barajul de la matematică.

De asemenea, alţi doi elevi bistriţeni au primit medalia de bronz din partea SSMR. Doru Floare, clasa a V-a, de la Şcoala Gimnaziala Avram Iancu Bistriţa a cucerit bronzul, la fel ca şi şi Andrei Moca, clasa a VI-a, de la Colegiul Naţional Liviu Rebreanu.

Felicitări elevilor, profesorilor şi părinţilor! Festivitatea de premiere este programată duminică, în Aula Magna a Universităţii de Vest din Timişoara.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5