Colindători din Şieuţ, la Festivalul „Porniţi plugul, Feţi Frumoşi” din Vatra Dornei

Săptămâna trecută, la Vatra Dornei a avut loc cea de a XX-a ediţie a Festivalului de datini şi obiceiuri de iarnă “Porniţi plugul, Feţi Frumoşi”. Evenimentul a reunit cele mai bune ansambluri şi grupuri de colindători, cu premii obţinute în ţară şi străinătate, din judeţele Suceava, Bacău, Iaşi, Neamţ, Bistriţa-Năsăud, Botoşani şi Vaslui.

Bistriţa-Năsăud a fost reprezentată de un grup de colindători din comuna Şieuţ. „Când dragostea pentru tradiţii se regăseşte atât în rândul copiilor cât şi al părinţilor şi bunicilor, viitorul acelei localităţi este asigurat. Din Bistriţa-Năsăud, de peste munte, de acolo de unde s-au născut colindele şi s-au revărsat peste noi, moldovenii, a venit un grup bărbătesc din comuna Şeuţ, care redeşteaptă acel stil arhaic al colindului bărbătesc”, a fost prezentarea făcută de Minorica Dranca, consultantul artistic al Centrului Cultural „Bucovina”, potrivit Monitorului de Suceava.

Reprezentaţia bistriţenilor a fost răsplătită cu aplauzele numeroasei audienţe, dar şi cu colaci şi vin, din partea organizatorilor, Primăria şi Consiliul Local Vatra Dornei, Casa de Cultură „Platon Pardău” şi Muzeul Etnografic, împreună cu Fundaţia „Dorna Dorului”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5