Colindători deosebiţi la Prundu Bârgăului. Primarul Doru Crişan: Anul 2017, cu ajutorul bunului Dumnezeu, va fi unul bogat în proiecte

Încă de la începutului lunii decembrie, atmosfera sărbătorilor de iarnă a cuprins comuna Prundu Bârgăului, edilul Doru Crişan având grijă ca aceasta să fie luminată feeric întru aşteptarea Naşterii Domnului şi a Anului Nou.

         Colindătorii din Prundu Bârgăului au reprezentat cu cinste comuna la diferite festivaluri din ţară, ducând frumuseţea acestor meleaguri. Parcul cu castani a fost gazda spectacolului „Aici, la noi, de Crăciun” organizat de Consiliul Local şi Primăria Prundu Bârgăului, în colaborare cu Asociaţia Aripi Folktime. Inedit este faptul că spectatorii au asistat la festival în mână cu căni cu vin roşu cald, inscripţionate cu urările de sărbători fericite ale organizatorilor, care au fost primite în dar. Şi nu e de ici de colo să fii servit de primarul comunei şi de consilierii locali.

         Colindătorii speciali au fost Sorin Găzdac, Gheorghe Ani, Florin Săsărman, alături de Andreea şi Maria Pavelean, Florin Sas, Ansamblul „Plaiurile Bârgăului”, coordonat de Ioana Suciu, şi grupul „Colind” condus de prof. Marcel Bujor.

         Un alt eveniment deosebit s-a petrecut a doua zi de Crăciun, Asociaţia Aripi Folktime şi Consiliul Local prundu Bârgăului organizând cea de-a V-a ediţia spectacolului „Folk de nea”. Bârgăuanii au avut invitaţi de onoare pe cunoscuţii folkişti Emeric Imre şi Vali Şerban, alături de trupa Icarus din Botoşani, grupul „Colind”, grupul „Picături de Fântânele”, Roxana Costea, Gordon Florin, Nicu Rus, Flaviu Ionuţ Boncea şi Toni Vlad.

         A fost o întâlnire de sărbătoare de care s-a bucurat întreaga comunitate. „De fiecare dată, în perioada sărbătorilor de iarnă, sufletele noastre intră într-o stare de bunătate parcă transcendând într-o altă dimensiune. În seara dinaintea Ajunului Naşterii Domnului şi a doua zi de Crăciun am participat la două evenimente menite să amplifice bunătatea şi starea de bine, de căldură a sufletului. Îi mulţumesc lui Toni Vlad pentru implicarea în organizarea acestor evenimente atât de frumoase destinate inimilor, gândurilor şi sufletelor noastre. Pe locuitorii din comuna Prundu Bârgăului îi asigur de toată preţuirea mea şi anul 2017, cu ajutorul bunului Dumnezeu, va fi unul bogat în proiecte”, ne-a declarat primarul Doru Crişan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5