Colegiul Național „George Coșbuc” din Năsăud la ceas aniversar. 156 de ani de existență pentru bătrânul liceu

consilier educativ Sofia Harapaşcu

Prestigiosul liceu Colegiul Național "George Coșbuc” a sărbătorit 156 de ani de existență, istorie, performanțe și profesionalism. Momentul nu putea fi trecut neobservat, motiv pentru care vineri, 4 octombrie, în aula bătrânului liceu  s-au adunat dascăli, elevi, invitați, foști profesori, oficialități locale, membri ai comunității, care au sărbătorit întoarcerea în trecut și rememorarea momentelor marcante ale liceului.

         Ca în fiecare an, CNGC-iștii își amintesc trecutul printr-un moment dedicat bobocilor  care au pășit timid, dar încrezător porțile liceului. Audiența a fost întâmpinată de directorul liceului, profesor Anca Mariana Cârcu, care a amintit elevilor de începuturile liceului. Dacă în urmă cu 156 de ani , prestigiosul liceu debuta cu o clasă de elevi, în 2019 fiecare generație include 6 clase, împărțite pe profil uman și real, respectiv vocațional. Prestigiul liceului a crescut în timp, a fost dat de munca asiduă a generații întregi de profesori și elevi. Cel de-al patrulea liceu cu predare în limba romană din Transilvania a debutat cu 40 de elevi, iar în prezent numără 883 de elevi, pe nivel primar, gimnazial și liceal.

        Tot în prima parte a manifestărilor profesorul de istorie, Sorin Suciu, a prezentat bobocilor o scurtă istorie diacronică a școlii, amintind de momentele cruciale, formarea celor 21 de academicieni, respectiv revistele și manifestările culturale care au prins viață aici în decursul timpului.

        De la acest moment nu puteau lipsi manifestări artistico-culturale specifice școlii, realizate de elevii mai mari ai instituției. S-a intonat imnul de stat, dar și Oda liceului, compusă de profesorul- teolog Ioan Lazăr Marte. Corul școlii este coordonat de profesorul  Cornel Pop și, sub bagheta sa, elevele profilului Pedagogic ne-au încântat cu melodii compuse pe versurile poetului George Coșbuc. Trupa de dans a școlii, coordonată de d-na profesor Iulia Ficior, Dancing Wings, a realizat o coregrafie tematică de mare eleganță și rafinament.

       Ca în fiecare an, Călușarii sunt prezenți la toate manifestările culturale ale școlii, fiind emblematici pentru imaginea liceului. Tinerii dansatori sunt coordonați de d-lul profesor Nicolae Buzilă. Momentul folcloric a fost completat de eleva Valerica Croitor, din clasa a XI-A P, profil Pedagogic. La final, trupa pop-rock a școlii The Serpents a strans aplauzele și aprecierile auditoriului.

   Un moment cu totul special a fost prezența clubului de robotică a școlii, Cyber Soul, coordonat de d-lul profesor Gabriel Lazăr, împreună cu elevi ai profilului Matematică- Informatică. Ne-au prezentat activitatea grupei, însă momentul de efect a fost demonstrația robotului pe care l-au construit cu multă răbdare elevi clubului.

     Aniversarea Zilei Școlii a reprezentat un moment important pentru bobocii care au pătruns timid și încrezător pe porțile liceului. Aceștia au descoperit o parte din istoricul școlii, dar adevărata poveste se țese începând de acum pentru fiecare în parte.

                          La mulți ani, CNGC!

       Zile multe, senine, fermecate de lumina cunoașterii!

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5