Colectarea selectivă a deşeurilor

Operatorul de salubritate S.C. URBANA a trecut, cu data de 1 iulie, la colectarea selectivă a deşeurilor.

Containere în culorile stabilite prin legislaţia pentru salubritate, respectiv, GALBENĂ, ALBASTRĂ, VERDE, sunt amplasate în punctele de colectare din: Piaţa Morii, str. Ştefan cel Mare, Aleea Rotundă (colţ cu str. Andrei Mureşanu), B-dul Decebal (în faţă la Auto-Moto) şi str. Gheorghe Pop De Băseşti (colţ cu str. Panait Cerna).

Locuitorii municipiului au avut posibilitatea să se familiarizeze cu acest mod de colectare, în conformitate cu normele de protecţia mediului. De la colectarea în două fracţiuni: umedă şi uscată (la fiecare punct de colectare), începută în urmă cu 5 ani, s-a trecut la colectarea în 3 fracţiuni: hârtie, PET-uri şi folie de plastic, respectiv, sticlă, printr-un număr de 11 puncte de colectare pilot, iar începând cu 1 iulie a.c., bistriţenii colectează deşeurile în 4 categorii, aşa cum concitadinii noştri pot constata, containerele în culori fiind amplasate în locuri accesibile, vizibile.

Ceea ce ni se cere tuturor este ca noua „grilă”, pe care ne-o propune municipalitatea, prin operatorul de salubritate „Urbana”, este să confirmăm preocuparea noastră pentru protecţia mediului în care ne trăim viaţa şi pe care ni-l dorim mai curat, sănătos, frumos.

La standarde europene…

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5