Clubul Monarhiştilor Bistriţeni a omagiat eroii din războiul pentru întregirea neamului, la Coasta

La împlinirea a 100 de ani de la Primul Război Mondial, un deosebit omagiu a fost adus eroilor neamului nostru căzuţi la datorie în războiul pentru întregirea neamului, o onoare eroilor morţi pentru patrie, de către Clubul Monarhiştilor Bistriţeni, condus de dr. Marius Pop, preşedintele clubului, care club a avut valoroasa iniţiativă de a depune o coroană omagială la Monumentul Eroilor, care s-au jertfit pe altarul patriei pentru a forma o Românie Mare, o România Reîntregită, în satul Coasta, comuna Şieu Odorhei.
Deosebita activitate de mare românism şi reverberaţie patriotică, în care s-au implicat membrii clubului – Luca Roiban şi Nicolae Zăpârţan, din Şieu Odorhei, alături de colegii lor din Bistriţa şi simpatizanţi ai monarhiştilor, a debutat cu intonarea Imnului Naţional urmat de Imnul Regal şi de rugăciunea „Tatăl Nostru”, după care a fost depusă coroana de flori omagială, fiind arborate şi cele două drapele – Drapelul României şi Drapelul Regal, fiind aprinse şi trei candele în culorile Tricolorului.
Au fost citite toate numele eroilor căzuţi la datorie din satul Coasta, inscripţionate pe monument, morţi pentru patrie şi care au luat parte la Războiul pentru Reîntregirea României 1914-1916-1919, fiind inscripţionate şi următoarele versuri: „Strămoşii noştri s-au luptat/Moşie mândră ne-au lăsat./ A noastră sfântă datorie,/ E... să păstrăm neam şi moşie”!
Ziua importantă, de 27 august, dedicată comemorării eroilor căzuţi în marea conflagraţie mondială a fost una de pioasă aducere aminte a ceea ce au făcut strămoşii, bunicii, părinţii noştri pentru neam şi ţară.
Este mare păcat că niciun reprezentant al Primăriei Şieu Odorhei şi a parohiei din sat sau comună nu au fost prezenţi la sensibilul eveniment.
Glorie eternă şi recunoştinţă veşnică eroilor neamului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5