Clotilde Armand (USR), la Bistriţa: Vrem oameni care au dovedit deja că au făcut ceva pentru binele comunităţii

Clotilde Armand, reprezentantă a Uniunii Salvaţi România, formaţiune proaspăt înscrisă în registrul partidelor politice, alături de soţul său, Sergiu Moroianu, sunt prezenţi, timp de două zile la Bistriţa pentru a se întâlni cu cei care îşi doresc o alternativă la actualele partide politice tradiţionale. Demersul vizează, după o atentă selecţie, posibilitatea înfiinţării unei organizaţii judeţene a USR, însă nu cu titlu imperativ, după principiul „dacă nu se poate, preferăm să nu ne pătăm”.
 
„Partidele şi-au pierdut orice credibilitate şi din această cauză noi trebuie neapărat să ne bazăm pe oameni. Sunt o profesionistă de 20 de ani şi când recrutez pe cineva mă bazez pe ce a făcut în viaţa lui, cine este, dar în niciun caz pe ce promite. (...) Ce defineşte pe cineva este cine este le ca personalitate şi asta se vede prin ce a făcut, viaţa, faptele lui îl reprezintă. Pentru asta avem nevoie să venim, să ne întâlnim cu oameni, să vedem cine sunt, ce au făcut în comunitatea lor locală. (...) În general, ne căutăm oameni care prin faptul că s-au implicat au dat dovadă că sunt oameni care nu sunt oportunişti, traseişti, oameni care chiar vor binele comunităţii”, a argumentat acest turneu Clotilde Armand. 
 
Acesta a menţionat că la Bucureşti este mult mai simplu de construit această formaţiune, pentru că echipa este coagulată de mai multă vreme, au lucrat împreună pentru o serie de proiecte, însă pe plan local este altceva. „Deja suntem o forţă care merge şi atunci se poate că unii vin lângă noi numai pentru că acum este momentul bun pentru a-şi face o carieră şi vrem neapărat să evităm oportuniştii. Noi am vrea oameni care au dovedit deja că au făcut ceva pentru binele comunităţii. Ieri (n.n. – joi seara) era o doamnă care avea un ONG, care face lucruri pentru oameni defavorizaţi şi atunci e clar că o persoană care ani de zile s-a dedicat altora nu este o persoană coruptă. Noi nu credem că oamenii se schimbă”, a precizat Clotilde Armand, adăugând că cei care se înrolează în rândul unor partide mari, poate şi fără să-şi dea seama, pun mai presus orgoliile şi ambiţia lor.
 
Clotilde Armand a precizat, din capul locului, că oamenii cu care s-a întâlnit la Bistriţa sunt cei interesaţi de Uniunea Salvaţi România. Aceştia sunt verificaţi şi doar ulterior, în septembrie, se va putea anunţa nucleul filialei judeţene. 
 
Noi preferăm să nu creăm nimic decât să creăm cu oameni care, de fapt, nu ne vor ajuta. Noi suntem un partid care ne dezvoltăm pentru că promitem că suntem altfel. Dacă descoperiţi că cineva din PNL sau PSD este corupt, nu vă miră, oamenii tot vor vota, nu e nimic extraordinar. La noi, cu o astfel de situaţie suntem distruşi, pentru că pentru asta luptăm şi pentru asta suntem credibili”, a punctat consilier local de la Sectorul 1 Bucureşti.
 
Clotilde Armand a adăugat că, pe lângă problema integrităţii, există şi riscul să constitui o organizaţie "în zadar", care ulterior să migreze spre PSD sau PNL, în urma şantajului sau ajutorului de care ar beneficia. „Noi vrem oameni care nu au mentalitatea aceasta clientelistă, oameni care sunt aici pur şi simplu pentru a se dedica. Este o altă mentalitate. Trebuie să evităm şi partea de corupţie şi mentalitatea aceasta de sistem. Sunt nişte oraşe în care ştim că va fi clar în regulă, un exemplu este Cluj, unde oamenii de acolo luptă de mult timp, un alt exemplu este Iaşi, unde avem 500 de oameni, la Bacău este un grup foarte bun, la Ploieşti. Bistriţa este un oraş un pic mai mic”, a mai spus reprezentanta USR.
 
Clotilde Armand a susţinut că nu este de acord cu cooptarea unor parlamentari în perspectiva alegerilor din toamnă, doar pentru că ar putea obţine cu scor de 10%. „Să avem 10% din voturi ca apoi 10% din deputaţi să se ducă la PSD ne-ar decredibiliza. Nu am câştigat nimic. (...) Nu suntem disperaţi, dacă nu se poate, preferăm să nu ne pătăm decât să facem ceva care nu este în regulă. Pentru noi este un pic de hei-rup-ism ceea ce facem acum. Noi vrem să existăm pe termen mediu şi lung, nu vrem să ne punem în pericol acum pentru aceste alegeri, preferăm să construim ceva solid acum”, a explicat ea.
 
Una peste alta, concluzia USR pentru Bistriţa-Năsăud va fi trasată în septembrie... 
 
La Bistriţa, şi-au băut cafeaua cu Clotilde Armand şi Sergiu Moroianu nume precum Raoul Zanca (fost director DJTS BN, pe vremea PDL), mediatorul Răzvan Câtu (din staff-ul fostei Forţe Civice), prof. Claudiu Şular (protestatar în 2012 şi apoi director al Liceului de Muzică) şi Marcel Seserman (fost subprefect pe vremea PNŢCD).
 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5