Clasă de elită la nivel de judeţ

Conform Ordinului MEC nr. 5171 din 29 august, la nivelul fiecărui judeţ va fi constituită o clasă de performanţă formată din 25 de elevi. Inspectorul şcolar general Mihai Mureşan informează că în judeţul nostru s-au constituit deja două comisii, una de evaluare şi selecţie a copiilor din mediul rural, capabil de performanţă, cu atribuţii concrete de a selecta copiii, şi o comisie judeţeană care va identifica, în judeţ, copiii care satisfac criteriile prevăzute în metodologie.

Până pe 1 octombrie, la sediul Inspectoratului Şcolar vor fi depuse dosarele de înscriere care vor fi apoi evaluate. Elevii care au intrat acum în clasa a V-a, din rândul cărora vor fi selecţionaţi performerii, nu trebuie să aibă un venit pe membru de familie mai mare decât o treime din salariul de bază minim brut pe ţară, ceea ce este destul de dificil, ştiut fiind faptul că în general elevii care învaţă bine provin, de obicei, din familii înstărite.

După ce clasa va fi constituită, cel mai probabil, aceasta va funcţiona pe lângă Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”, în viitorul apropiat urmând a fi găsiţi şi dascăli performeri, precum şi un diriginte care să aibă capacitatea de a se ocupa de clasa de elită. Elevii vor locui în internatul instituţiei, toate cheltuielile urmând a fi suportate printr-o bursă de către Guvern.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5