CL Bistriţa a dat undă verde accesării finanţărilor nerambursabile de la bugetul local

La a doua „strigare”, Consiliul Local Bistriţa, reunit în şedinţă extraordinară, a aprobat  Ghidul solicitantului privind regimul finanţărilor nerambursabile alocate de la bugetul local al municipiului Bistriţa pe anul 2016 pentru activităţi nonprofit de interes local din domeniile tineret, protecţia mediului, cultură, educaţie, social, relaţii internaţionale şi interdisciplinar.

Din cei 18 consilieri prezenţi, doar 16 şi-au exprimat votul, însă acesta a fost favorabil.

Programul anual al finanţărilor nerambursabile alocate pentru activităţi nonprofit de interes local  fusese aprobat de către Consiliul local al municipiului Bistriţa odată cu aprobarea bugetului local de venituri şi cheltuieli, suma fiind de 1,24 milioane lei.

Proiectul prevede şi numirea reprezentanţilor CL Bistriţa în  cele patru comisii de evaluare a proiectelor care ar beneficia de finanţare de la bugetul local al municipiului Bistriţa în anul 2016, dar şi comisia de soluţionare a contestaţiilor cu privire la rezultatul sesiunii de selecţie a proiectelor.

Liberalii, prin consilierii Ioan Peteleu şi Gheorghe Tuţă, au solicitat ca niciun ales municipal, dar nici primarul să nu facă parte din aceste comisii de evaluare, asta pentru a da mai mare obiectivitate evaluării, mai ales că mai sunt două luni până la debutul campaniei electorale.

De cealaltă parte, consilierii Constantin Rus şi Alexandru Bria au motivat că îşi asumă această sarcină de a face parte din comisii, că s-au străduit să fie obiectivi. Mai mult, primarul Ovidiu Creţu a punctat că prezenţa consilierilor în comisii, de orice fel, asigură transparenţa, un plus de echilibru, şi, nu în ultimul rând, aceştia au fost aleşi tocmai pentru a-i reprezenta pe cetăţeni, iar nu a lăsa totul pe seama funcţionarilor din primărie.

 

        

 

 ***

Program anual al finanţărilor nerambursabile alocate de la bugetul local al municipiului Bistriţa pe anul 2016, pentru activităţi nonprofit de interes general din domeniile tineret, sport, educaţie,  protecţia mediului, relaţii internaţionale, interdisciplinar, social şi cultură, în condiţiile prevăzute de Legea nr. 350 din 2 decembrie 2005 prevede sumele:


1. Tineret 40.000 lei
2. Sport, 870.000 lei, din care:
2.1. Jocuri sportive 800.000 lei
2.2. Sporturi individuale şi sportul pentru toţi 70.000 lei
3. Educaţie 40.000 lei
4. Protecţia mediului 40.000 lei
5. Relaţii internaţionale 40.000 lei
6. Interdisciplinar 70.000 lei
7. Social 60.000 lei
8. Cultură 80.000 lei

 

***

           Atribuirea contractelor de finanţare nerambursabilă se face în concordanţă cu Programul anual, în limita fondurilor publice alocate de Consiliul Local al municipiului Bistriţa pentru fiecare domeniu. Deoarece Consiliul local al municipiului Bistriţa poate cofinanţa proiectele beneficiarilor cu maxim 90% din bugetul total al proiectului, beneficiarul finanţării trebuie sa asigure o contribuţie proprie de minimum 10%.

         La propunerea liberalului Ioan Peteleu, punctajul acordat creşte proporţional cu suma de cofinanţare, adică peste 10, 15, sau 25 procente.

         Valoarea finanţării solicitate/proiect se va încadra între valoarea minimă şi valoarea maximă stabilite pentru fiecare domeniu în parte.

          Astfel, pentru domeniile tineret, educaţie, protecţia mediului, realţii internaţionale, interdisciplinar, social, cultură, valoarea minimă este de 3000 lei, în timp ce maximum poate atinge plafonul de 15.000 lei.

         Pentru sport, la subdomeniul sporturi individuale, sportul pentru toţi, valoarea proiectului trebuie să se încadreze îtot între 3000-15.000 lei, în timp ce la jocuri sportive, limitele sunt între 15.000 şi 500.000 lei. 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5