CJSU BN a decis! Sunt necesare noi documente pentru deplasări, pe lângă declarația pe proprie răspundere!

Măsuri suplimentare de combatere a noului Coronavirus au fost aprobate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență!

Membrii CJSU au analizat prevederile articolului 1 din Ordonanta Militară nr. 3 din 24.03.2020 care fac referire la excepțiile referitoare la interzicerea circulaţiei persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei. Prin urmare, a fost constatată necesitatea ca persoanele, la momentul deplasării, să posede asupra lor unele documente justificative, în baza cărora se face deplasarea.

Astfel, s-a decis ca, pentru dovedirea motivului deplasării, persoanele să prezinte, alături de declarația pe proprie răspundere:
• Pentru situația deplasării pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă – după caz, trimiterea de la medicul de familie, ulterior obținerii acesteia, sau programarea la cabinetul medical, clinica sau spitalul de destinație;
• Pentru situația deplasării din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie – după caz, certificatul de naștere al copilului, actul de identitate al persoanei vârstnice, ulterior obținerii acestuia, prescripția medicală sau certificatul de deces al membrului de familie;
• Pentru situația deplasării în scopul donării de sânge, la centrele de transfuzie sanguină - programarea la centrul de transfuzie sanguină sau, ulterior actului donării de sânge, adeverința eliberată de centrul de transfuzie sanguină;
• Pentru situația deplasării în scop umanitar sau de voluntariat - adeverința eliberată de organizatorul acțiunii umanitare sau de voluntariat;
• Pentru situația deplasării producătorilor agricoli pentru comercializarea de produse agroalimentare - certificatul de producător.
Aceste documente suplimentare pot fi prezentate în original sau în copie, în format material sau electronic.

Comentarii

04/04/20 23:04
Gavrilă N. Moldovan

Rog redacția să se informeze la CJSU BN cum poate o persoană care a împlinit vârsta de 65 de ani să se deplaseze și să-și rezolve I.T.P., expirată (sau în ultima zi),la mașină, numai în intervalul orar 11-13, în baza pct. 2 din declarație.Toate actele s-au prelungit cu 90 de zile, numai R.A.R. face excepție. Nu mi se pare corect.În cazul meu mentenanța și ITP, o fac de la achiziționarea autoturismului,la Dacia Logan Bistrița și eu locuiesc în Năsăud. Dar nici pe plan local nu te poți încadra în timp. Vă mulțumesc.

05/04/20 11:33
alt cititor

Cum și unde faci copiile documentelor sau cum prezinți un act electronic câtă vremea nu toată lumea are telefoane performante?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5