Circulaţia a fost deschisă pe pasarelă!

Circulaţia rutieră a fost deschisă pe strada Sigmirului şi pasajul denivelat peste calea ferată, la patru luni după ce traficul a fost restricţionat în zonă. Inaugurarea oficială, “fără tăiere de panglică”, va avea loc la finele lunii octombrie, odată cu finalizarea proiectului finanţat din fonduri europene, a anunţat primarul municipiului, Ovidiu Creţu.
„Acum 10 luni, am fost împreună la pledarea amplasamentului către constructor, pentru reabilitarea Drumului Sigmirului, inclusiv a pasarelei peste calea ferată. În luna aprilie a acestui an, am închis circulaţia peste pasarelă pentru că au început lucrările de reabilitare a acesteia, lucrări care au durat patru luni, atât cât estimam la acea vreme.
Lucrările la partea rutieră sunt finalizate şi în acest moment constructorul deschide cele două zone de intrare dinspre str. Libertăţii şi dinspre centură. Din acest moment, circulaţia rutieră se reia pe pasarelă.
A fost un efort deosebit pentru constructor, le-am solicitat să lucreze cât mai mult timp, pentru că închiderea acestei treceri a însemnat perturbarea circulaţiei, mai a celor care vin şi pleacă din zona industrială, dar şi câţiva agenţi economici din zonă au fost afectaţi.
Proiectul are termen de finalizare luna noiembrie, pentru că mai sunt unele lucrări de realizat. Mă refer la protecţiile pentru pietoni, la racordurile pe proprietăţi, la nişte rampe şi la consolidarea culeei de sub pasarelă.
Sunt mulţumit de lucrările care au fost realizate, le-am urmărit şi am introdus corecţii pas cu pas, ne-am încadrat în costurile care au fost prevăzute prin contractul de licitaţie.
Subliniez faptul că noi am obţinut pentru acest contract o finanţare în valoare de 13 milioane lei, o sumă importantă, cu care am reuşit să mai facem o bucăţică din Bistriţa o Bistriţa europeană”, a declarat edilul Bistriţei.
Valoarea totală a proiectului este de 13.579.972,19 lei, inclusiv TVA, circa 3 milioane de euro, din care 98% (din cheltuielile eligibile) - asistenţă financiară nerambursabilă şi 2% (din cheltuielile eligibile) - contribuţia beneficiarului. Proiectul este finanţat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional.
Investiţia presupune lucrări de reabilitare şi modernizare a pasajului rutier denivelat peste calea ferată (154,1m), inclusiv breteaua pasajului (246m); reabilitarea părţii carosabile (941m) şi a trotuarelor (1238m); amenajarea unui număr de 12 locuri de parcare destinate autovehiculelor de mare tonaj şi a unui număr de 60 locuri de parcare pentru autoturisme; realizarea iluminatului public şi refacerea sistemelor de semnalizare şi marcaj; asigurarea descărcării apelor meteorice prin construirea de 26 guri de scurgere.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5