Cinci pescari sancţionaţi pentru că nu deţineau permis

Cinci pescari bistriţeni au fost depistaţi cu băţul în …apele aflate în zona de competenţă a asociaţiilor Lucioperca şi Pescar Sportiv, niciunul neavând permis de pescuit. În plus, unul dintre aceştia nu plătise nici taxa aferentă pentru asociaţiei Lucioperca. Acesta este bilanţul unei acţiuni de control derulată în baza protocolului de colaborare stabilit de Agenţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură, împreună cu Jandarmeria, şi cele două asociaţii de profil, care vizează prevenirea şi combaterea actelor de braconaj piscicol.
“Pentru cele 5 persoane - M. Pop, V. Kertesz, I. Flore, D. Chifa care nu deţineau permis s-au aplicat amenzi în valoare de 1.500 lei şi un avertisment scris pentru cel fără nu deţinea taxa de acces în zonă. Pe numele de D. Chifa s-a emis şi o amendă suplimentară din cauză sustragerii controlului piscicol, declaraţii de identitate false şi comportament recalcitrant faţă de organele de control”, precizează Marius Rus, Asociaţia Pescar Sportiv Bistriţa-Năsăud.
Marius Rus a ţinut să reamintească pescarilor că începând cu 15 aprilie 2012 s-a instituit perioada de prohibiţie la toate speciile de peşti, crustacee, moluşte şi celelalte vieţuitoare acvatice, până la data de 13 iunie 2012, în habitatele piscicole.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5