Cinci Cupe ale României cucerite de halterofilii bistrițeni juniori I!

Bascovul a găzduit, în perioada 20 - 23 aprilie a.c., în condiții de pandemie, primele competiții naționale, din acest an - Cupa României Juniori III (cu vârste cuprinse între 9 și 12 ani) și Cupa României  - Juniori I U20!

Potrivit Federației Române de Haltere, la Juniori I, peste 140 de sportivi (54 de fete și 90 de băieți), legitimați la 24 de structuri afiliate participante, s-au întrecut în cadrul probelor specifice, pe parcursul celor 3 zile de concurs, fără evenimente, 20 dintre aceștia câștigând și “Cupa României”. În fruntea clasamentului, pe structuri, la categoria Juniori I, se află CS Botoșani, ai cărui sportivi au obținut 5 “Cupe ale României”, urmat de CSM Bistrița (5), CS Rapid București (2).

La Juniori III, 69 de tinere speranțe (24 de fete și 45 de băieți), legitimate la 18 structuri sportive participante, și-au arătat talentul, 15 dintre acestea câștigând și premiul “Cupa României”. La categoria Juniori III, în clasamentul cluburilor, CSM Bistrița este pe locul 4, cu un titlu.  

Următoarea etapă de calificare și Cupa României, cea de Tineret U23, va avea loc în perioada 18 - 21 mai a.c., la Onești, județul Bacău.

Iată rezultatele obținute:

Turcanu Brândușa, locul I, categoria 87 kg

Dumitrache Petrișor, locul 1, categoria 81 Kg, 

Tuca Ionuț, locul I, categoria 96 kg.

Tănasa Codruț, locul I, categoria 102 kg

Isofache Cosmin, locul, categoria 55 kg

 

Isofache Dan, locul II, categoria 55 kg

 

 Molnar Cristian, loc III, categoria 55 kg.

Turcanu Ioana, locul III, categoria 71 kg

Paraschiv Ionuț, locul III, categoria 89 kg

 

La haltere există două stiluri:

– smuls (constă în ridicarea halterei cu ambele braţe printr-o singură mişcare continuă)

– aruncat (constă în ridicarea halterei până la piept, apoi în înălţarea ei prin întinderea braţelor în sus).

Competiţia de regulă începe cu stilul ‘smuls’ la care fiecare concurent are dreptul la trei încercări, iar apoi se trece la ‘aruncat’ la care din nou fiecare sportiv are dreptul la trei încercări.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5