A cincea rectificare bugetară, aprobată de Consiliul Judeţean! Bani pentru obiective calamitate, Spitalul Judeţean, Aquabis!

Consilierii judeţeni au aprobat, în şedinţa ordinară,  cea de a cincea rectificare a bugetului de venituri şi cheltuieli al Judeţului Bistriţa-Năsăud pe anul 2019 și estimările pe anii 2020-2022.

În urma repartizării sumei de 333 mii lei pentru Consiliului Judeţean Bistriţa–Năsăud prin Hotărârea Guvernului nr.698 din 17 septembrie 2019 privind alocarea unei sume din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, pentru unele unităţi administrativ–teritoriale afectate de calamităţi naturale, au fost majorate veniturile. Aceste sume au fost alocate pentru efectuarea unor lucrări de refacere a infrastructurii locale afectate ca urmare a calamităților naturale produse în anul 2019 pentru următoarele obiective:

  1. Refacere pod avariat – 1 buc. Km 11+400 – localitatea Tărpiu;                             
  2. Refacere podeț pe DJ 154D, km 7+200, în localitatea Albeștii Bistriței;
  3. Refacere podeț pe DJ 172G, km 60+028, km 61+028, km 59+520 – localitatea Dorolea – 3 buc;
  4. Refacere podeț pe DJ 154B, km 15+100 – 1 buc. – în localitatea Monor;
  5. Refacere podeț pe DJ 154B, km 18+900 și km 19+750 – 2 buc. – în localitatea Monor;
  6. Refacere podeț pe DJ 172A, km 6+400 – în localitatea Rusu de Sus;
  7. Refacere podeț pe DJ 172A, km 7+150 – 9+150, 2 buc. – în localitatea Nușeni;
  8. Refacere pod pe DJ 154C, km 4+300 – 1 buc. – în localitatea Sebiș;
  9. Refacere pod pe DJ 154C, km 3+050 – 1 buc. – în localitatea Ruștior;
  10. Refacere pod pe DJ 154C, km 3+400 – 1 buc. – în localitatea Ruștior.

De asemenea, a fost efectuată majorarea creditelor bugetare cu suma de 415 mii lei pentru “Autorități executive”, pentru Server pentru contabilitate și servere portal şi proiectare și execuție sistem antiefracție și sistem antiincendiu pentru sediul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. De asemenea, Serviciul Salvamont a solicitat suplimentarea secțiunii de dezvoltare cu suma de 83 mii lei, în vederea achiziționării unui utilaj ATV de 2 locuri pentru transportul echipei de prim răspuns, salvatori montani, cât mai aproape de locul intervenției.

         La Școala Profesională Specială “Sfânta Maria” Bistrița a fost alocată suma de  20 mii lei pentru un cuptor electric pentru bucătărie.

Spitalul Județean de Urgență Bistrița a cerut suplimentarea creditelor bugetare cu suma de 3.500 mii lei din care 2.000 mii lei pentru secțiunea de funcționare și 1.500 mii lei pentru secțiunea de dezvoltare. La secțiunea de funcționare sumele solicitate sunt necesare pentru cheltuieli cu utilitățile, energie termică, energie electrică, apa, reparații curente și cheltuieli de întreținere și funcționare. Pentru secțiunea de dezvoltare, banii vor fi utilizaţi în vederea dotării cu echipamente medicale a Blocului operator centralizat, Secției Gastroenterologie, Secției Neonatologie, Secției Neurochirurgie, Secției Neurologie, UPU, Secției Cardiologie și Secției explorări funcționale.

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud va primi 168 mii lei, din care 100 mii lei pentru secțiunea de funcționare și 68 mii lei pentru secțiunea de dezvoltare. La secțiunea de funcționare sumele solicitate sunt necesare pentru achiziționare de peleți lemn folosiți pentru încălzire la Muzeul Sângeorz-Băi, achiziționare de carburanți și lubrifianți pentru mijloacele de transport, efectuarea de cercetări și săpături arheologice, precum și pentru desfășurarea acțiunii culturale „Crăciun în Bistrița-Năsăud”. Pentru secțiunea de dezvoltare, suma de 68 mii lei va fi folosită pentru achiziționarea unei instalații de sonorizare scenă și sistem de lumini.  

Clubul sportiv „GLORIA 2018” Bistrița-Năsăud beneficiază de  suma de 800 mii lei, din care 750 mii lei pentru secțiunea de funcționare și 50 mii lei pentru secțiunea de dezvoltare. La secțiunea de funcționare sumele solicitate sunt necesare pentru efectuarea unor amenajări în cadrul Sălii Polivalente pentru desfășurarea în condiții corespunzătoare cerințelor EHF a meciurilor de handbal, organizarea competiției europene de handbal feminin, Cupa EHF, conform cerințelor Federației Europene de Handbal, precum și organizarea unui turneu amical internațional de pregătire a echipei de handbal feminin din cadrul Clubului sportiv „GLORIA 2018” Bistrița-Năsăud. Pentru secțiunea de dezvoltare se solicită suplimentarea cu suma de 50 mii lei în vederea achiziționării unui echipament profesional de transmisiune live a competițiilor echipei de handbal feminin din cadrul Clubului sportiv „GLORIA 2018” Bistrița-Năsăud și achiziționării de placă pentru antrenament proprioceptiv necesară în procesul de recuperare fizică.

SC LDP SA Bistrița a cerut restituirea sumei de 115 mii lei reprezentând dividente aferente anului 2016 virate Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, care urmare a controlului efectuat de Curtea de Conturi a României la societatea sus menționată și care a constatat că prin denaturarea rezultatului financiar al societății a fost virată  în mod eronat această sumă.

         Modificări au fost făcute şi în Programul de drumuri, prin diminuarea cu suma de 11.464 mii lei a secțiunii de dezvoltare și majorarea cu suma de 6.072 mii lei a secțiunii de funcționare.

      La secţiunbea dezvoltare, sumele prevăzute sunt  pentru servicii de elaborare documentaţii DALI, pentru achiziţia obiectivelor de modernizare (PT+Execuţie) şi pentru continuarea lucrărilor de modernizare a obiectivelor aflate în execuţie.

 

 

                                              

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5