Chef Nina Rus, în mijlocul copiilor, la Școala Gimnazială ”Lucian Blaga” Bistrița

În perioada 24-28 aprilie 2023, s-a desfășurat săptămâna ”Școala altfel”, iar în ultima zi a avut loc atelierul gastronomic la care a fost invitată chef Nina Rus de la Păstrăvaria Rin din Romuli, semifinalista emisiunii Chefi la cuțite.

            Tema activității a fost realizarea unui desert cu fructe pentru care chef Nina Rus a pus la dispoziție toate ingredientele necesare pentru cei 64 de elevi prezenți la atelierul gastronomic.

            Elevii, sub îndrumarea de specialitate a doamnei Rus și a cadrelor didactice -  profesor ETAP Ionica Trișcaș, profesor educație fizică și sport Szabo Ana, profesor logoped Alina Melian, profesor limba română Codruța Rusu  - s-au străduit să realizeze cât mai original platingurile personalizate.

            Elevul David Pugna, din clasa a VI-a C, a impresionat-o pe chef Nina Rus cu modalitatea de realizare a desertului și a primit ”Șorțul Chef Nina Rus”.

            Jurnalistul Menuț Maximinian, directorul ziarului ”Răsunetul” din Bistrița, a oferit, în urma jurizării diplome de participare, semnate de chef Nina Rus, tuturor elevilor.

            La finalul activitității gastronomice, elevii și-au degustat propriile ”creații culinare” care arătau spectaculos.

Toți copiii au fost încântați de activitatea desfășurată și mândri că au avut oportunitatea să o cunoască pe chef Nina Rus.

            Mulțumim tuturor celor implicați:  chef Nina Rus, jurnalistul Menuț Maximinian, doamnei director adjunct Luciana Jancsika, cadrelor didactice și elevilor.

 

 

                                                                                  Prof.  Ionica Trișcaș

                                                                                  Prof.  Ana Szabo

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5