Fotbal. Liga I. Etapa a 27-a

CF Gloria 1922 Bistriţa – FC Timişoara 0-1 (0-0)

Stadionul municipal Gloria, timp frumos, teren excelent, spectatori circa 4000, avertismente: Silveşan şi Ciucă, iar roşu – Ciucă. Marcator: Curtean.

GLORIA: Tătăruşanu, Ciucă, Velcovici, Coroian, Diogo, Sânmărtean (min. 72 Bejănaru), Zaharia (min. 87 Mureşan), Nalaţi (cpt.), Joao, Frăsinescu şi Silveşan (min.73 Păun). Rezerve: Albuţ, Petre Ciprian, Negrean şi Hora. Antrenor principal: Ioan Ovidiu Sabău, antrenor secund – Mircea Cojocaru, antrenor cu portarii – Aurel Nalaţi.

FC TIMIŞOARA: Pantelimon, Bădoi (min. 70 Abiodun), Nibombe, Cisovsky, Stancu, Alexa (cpt.), Borbely (min. 73 Rusic), Latovlecici, Karamyan (min. 55 Curtean), Magera şi Bucur. Rezerve: Taborda, Scutaro, Maxim şi Parks. Antrenor principal – Gavril Balint, antrenori secunzi – Iosif Rotariu şi Stoicov Adrian.

Arbitrii partidei: Teodor Crăciunescu (Rm. Vâlcea), A1: Florin Păunescu (Rm. Vâlcea), A2: Horia Claudiu Bochiş (Cluj-Napoca), iar R: Mohai Prodan (Cluj-Napoca).

Iată că s-a mai disputat încă un act din această ediţie de campionat, deşi am fi vrut să fi fost după placul nostru, dar cineva s-a opus. Dacă în ediţia anterioară am fost ajutaţi cât de puţin de brigăzile de arbitri, bineînţeles în limita regulamentului, iată că în această ediţie cineva ne vrea capul, dar noi românii avem un proverb: “Nu mor caii când vor câinii”. La partida de sâmbătă, 25 aprilie, de la ora 16, Gloria a întâlnit un adversar destul de puternic, dar nu în mare formă la ora jocului. Înclin să cred că centralul Crăciunescu mai avea ceva restanţe lui Marian Iancu, aşa că a profitat din plin.

Aici amintesc faza din min. 10, când Olteanu nu a acordat penalty la henţul în careu al jucătorului bănăţean, acţiune care se petrecea sub nasul asistentului, o altă decizie eronată, eliminarea jucătorului nostru Ciucă Mădălin în min. 75 la un presupus fault de galben, mai având unul, a văzut roşu şi a fost eliminat.

Prima fază de poartă s-a petrecut în min. 6 când Nalaţi iroseşte o ocazie bună de poartă. Urma min. 10, când fundaşul bănăţean devia balonul cu cotul în careul de 16 m. Min. 15 – Bădoi execută periculos o lovitură liberă de la 25 m lateral aproape de buturile lui Tătăruşanu. Min. 23 – ocazie bună de a marca pentru glorioşi, Diogo şi Silveşan faţă în faţă cu Pantelimon, cei doi nu se înţeleg pentru balon – min. 31, din nou gazdele foarte aproape de gol la greşeala lui Pantelimon. Două minute mai târziu, Nalaţi centrează pentru Silveşan, iar acesta trimite cu capul pe lângă bară. Până în min. 75 pot spune că a fost un joc mai mult la mijlocul terenului fără faze notabile. Min. 76 – Ciucă primeşte al doilea galben şi implicit roşul la presupusul fault la marginea careului. Min. 87 – Cişovschi are golul în vârful bocancului la şutul expediat în transversala de la 25 m, fiind cea mai mare ocazie de gol a oaspeţilor din această partidă, sau prevestea venirea golului, gol care a căzut ca un trăsnet pentru noi, min. 91 de prelungiri la torpila lui Curtean Ultima fază a jocului pe un contraatac – Stancu trimite balonul în bara laterală.

Am pierdut un punct cât o victorie de mare ţinând cont de situaţia prin care trecem fiind în zona nisipurilor mişcătoare.

Unii dintre suporteri, şi mai ales cei care nu cunosc această materie, au vorbit despre aranjamentele lui nea Jean cu cei de pe Bega. Pot afirma cu tărie, ca un fost jucător de fotbal, că nimeni nu aşteaptă să se marcheze în prelungirile partidei. Dacă acel jucător nu expedia şutul de excepţie aproape de vinclu şi nu avea posesia balonului, înclin să cred că scorul era acela pe care l-am fi dorit. Din respect pentru fotbal, băieţii lui Ioan Ovidiu Sabău nu au profitat de tot felul de scenarii tip trageri de timp, întârzieri a repunerii balonului etc., iar în unele cazuri şi acestea fac parte din fotbal şi ar fi trebuit puse în practică pentru a menţine rezultatul.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5