Cetatea prinde viaţă

Cetatea Bistriţei este, di nou, animată. Festivalul Serbările Bistriţei medievale 2013, organizat de Primăria Municipiului Bistriţa, Consiliul Local Bistriţa, Centrul Cultural Municipal “George Coşbuc” şi Asociaţia Bistriţa Medievală, cu sprijinul Centrului Judeţean pentru Cultură şi al Complexului Muzeal Bistriţa-Năsăud, al Asociaţiei saşilor bistriţeni din străinătate şi al Asociaţiei Nosner Land din Bistriţa aduce clipe de sărbătoare pentru bistriţeni.
Capul de afiş al ediţiei din acest an a festivalului medieval îl constituie concertul trupei sârbeşti Amaro Del, din Belgrad, o exuberantă şi sclipitoare sinteză a muzicii gipsy balcanice. Piesele formaţiei au ajuns pe compilaţii de succes editate în ţări ca Austria sau Marea Britanie. Concertul trupei Amaro Del va avea loc sâmbătă, 29 iunie, ora 21.30, pe scena mare de pe Pietonal şi va fi urmat de coregrafia fantastică Herr Mannelig, interpretată de trupele NOSA şi Eroii Veacurilor Apuse.
“Dezmăţ, licori şi muzici medievale” este sloganul trupei Ad-Hoc din Bucureşti, care va deschide seara muzicală de sâmbătă. Membrii trupei spun că sunt singurii “medievali” din ţară prezenţi atât pe scenele de profil, cât şi alături de trupe ca Sistem, Holograf sau Viţa de Vie. Formatia Ad-Hoc va susţine un miniconcert şi vineri seara, la Complexul Muzeal Judeţean, după deschiderea expoziţiei “Rochia de bal. Jurnal de modă veche”, de la ora 19.00.
Duminica, 30 iunie, pe scena festivalului medieval bistriţean vor urca şi clujenii de la Whispering Woods, cei care amintesc, prin stil, de trupa germană Haggard, de care îi leagă şi un membru comun: Cătălina Popa, flaut. Concertul lor, intens promovat pe Facebook de fanii trupei, va avea loc începând cu ora 20.00, după concursul Domniţa Bistriţei.
Seara de duminică se va încheia cu concertul “berilor negre” (Blackbeers), botezate astfel la Oradea în urmă cu ceva ani şi crescute vizibil în ultimii ani într-un Bucureşti pe care îl gratulează cu concerte în manieră celtic/irish rock. Trupa colaborează cu diverse grupuri de dansuri irlandeze, înfiinţate în ultimii ani în România. La Bistriţa va susţine un concert în cadrul căruia sunt invitaţi să danseze şase membrii ai grupului SteySha (Romanian School of Irish Dance Bucharest, transmite organizatorul manifestărilor, Florin Săsărman.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5