Cercetaşii României au luat la pas Munţii Carpaţi! Timp de trei zile străbat zona montană a judeţului

Pe parcursul a 52 de zile, în perioada 26 iulie -15 septembrie, doi cercetaşi din Dej vor străbate Carpaţii Occidentali, Carpaţii Meridionali şi pe cei Orientali, în cadrul expediţiei Salvaţi Muntele - Ultima Resursă a României.

Gabriel Gălbează şi Adrian Marton, cercetaşi din cadrul Organizaţiei Naţionale „Cercetaşii României” – filiala Dej, strabat în perioada 9 – 11 sepetembrie, munţii de pe teritoriul judeţului Bistriţa – Năsăud, pe traseul Vf. Diecilor – Vf. Omu – Pasul Rotunda – Şaua Ineului – Vf. Gărgălău – Vf. Anieş – Vf. Cormaia.

"Călătoria se face în scopul documentării cu privire la starea marcajelor turistice, starea traseelor, a curăţeniei existente pe traseele de creastă, cu privire la defrişări, păstoritul în zonele interzise şi consecinţele acestora. Demersul celor doi cercetaşi este sprijinit şi monitorizat de jandarmii montani ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa – Năsăud pe întreaga perioadă a deplasării pe teritoriul judeţului", informează Inspectoratul de Poliţie Bistriţa-Năsăud.

Începând din luna iulie, la nivelul Jandarmeriei Române se derulează o campanie intitulată „Jandarmeria montană pentru un mediu sigur!”, ce are ca obiectiv sensibilizarea oamenilor în legătură cu importanța protejării mediului înconjurător, precum şi cunoaşterea rolului pe care îl are Jandarmeria Română, prin posturile montane, în asigurarea unui mediu sigur pentru turişti, în zonele montane.
......................
Citiţi ediţia print !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5