Centrul pentru Protecţia Copilului Beclean se desfiinţează! Apar două centre de zi şi şapte case de tip familial!

Consilierii judeţeni vor aproba, în şedinţa ordinară din 30 septembrie, desființarea Centrului pentru Protecția Copilului Beclean și înființarea structurii „Case de tip familial Becleanˮ, fără personalitate juridică, în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bistrița-Năsăud. În urma desființării Centrului pentru Protecția Copilului Beclean și înființarii celor șapte case de tip familial și a două centre de zi, numărul total al personalului Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bistriţa-Năsăud va fi de 594 (cu 1 post vacant în plus aferent Centrului de Zi pentru Deprinderi de Viață Independentă).

Practic, se vor înființa Centrul de zi pentru deprinderi de viață independentă, cu sediul în Beclean, str. Liviu Rebreanu, nr.22A, cu 30 de locuri,  şi  un Centru de zi pentru Pregătirea și Sprijinirea Integrării sau Reintegrării Copilului în Familie, cu sediul în Beclean, str. Dealul Păcii, nr.1, cu o capacitate de 20 locuri, ambele fără personalitate juridică, în structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bistrița-Năsăud.

De asemenea, prin proiect se aprobă înființarea serviciului social cu cazare, nu mai puţin de 7 Casa de tip familial, cu o capacitate de 12 locuri fiecare,  cu sediul în orașul Beclean, dintre care 2 pe str. Dealul Păcii, celelalte în Cartierul Podirei.

În termen de 60 de zile de la aprobarea prezentei hotărâri, Directorul general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bistrița-Năsăud va supune aprobării Consiliului Judeţean BistriţaNăsăud regulamentele de organizare şi funcţionare ale serviciilor sociale nou înființate.

Cele două centre şi cele 7 case de tip familial au fost realizate prin două proiecte cu finanţare europeană, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, în 31 august fiind recepţionate lucrările.

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5