Centru de zi pentru persoane vârstnice și unitate de îngrijire la domiciliu, cu fonduri europene, la Năsăud

Primăria Năsăud a depus un proiect pentru reabilitarea și dotarea unei clădiri existente pentru un Centru de zi pentru persoane vârstnice și unitate de îngrijire la domiciliu.

„Este un proiect extrem de util pentru oraşul Năsăud, numai dacă ne gândim că în oraş trăiesc peste 3500 de pensionari şi persoane vârstnice, iar proiectul prevede şi acordarea de asistenţă medicală la domiciliu”, ne-a declarat primarul Mircea Romocea. 

Proiectul a fost depus în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 - Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale, prioritatea de investiții 8.1 - Investiţiile în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel național, regional şi local, reducând inegalitățile în ceea ce privește starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătăţirea accesului la serviciile  sociale, culturale și de recreare, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de colectivitățile locale.

Potrivit datelor furnizate de Primăria Năsăud, valoarea totală a proiectului este de  2.835.054,08 lei (inclusiv TVA), contribuția proprie în proiect, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât și contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, fiind în cuantum de 56.701,15 lei.

         Obiectivul general al proiectului constă în reabilitarea, modernizarea și dotarea infrastructurii existente pentru înființarea unui nou centru social fără componentă rezidențială destinat persoanelor vâstnice. Scopul proiectului este de a se contribui la dezvoltarea infrastructurii sociale de la nivel local, regional și național și creșterea gradului de acoperire cu servicii sociale, prin înființarea unui centru social fără componentă rezidențială pentru persoanele vârstnice, prin intermediul căruia vor fi furnizate serviciile sociale de centru de zi și unitate de îngrijire la domiciliu.

         Obiectivele specifice vizează reabilitarea, modernizarea și dotarea infrastructurii existente (clădirea propusă) pentru înființarea centrului social fără componentă rezidențială, astfel încât să se presteze serviciile sociale de centru de zi pentru persoane vârstnice și de unitate de îngrijire la domiciliu, în termen de 28 luni de la data semnării Contractului de finanțare. De asemenea, proiectul urmăreşte  creșterea accesibilității persoanelor de 65 de ani și peste din grupul țintă din orașul Năsăud la infrastructura de servicii sociale asigurată, inclusiv prin asigurarea transportului adaptat nevoilor, prin achiziționarea unui autovehicul, dar şi creșterea numărului persoanelor vârstnice care beneficiază de servicii de îngrijire la domiciliu, în orașul Năsăud, pe o perioadă de 5 ani de la data implementării proiectului.

 

 

Comentarii

14/09/17 09:08
Cititor

Se fac tot felul de "centre" ... dar batranii care se califica ptr ele, efectiv n-au de unde plati costurile, ca toate preturile sunt in jurul a 1500 de lei, in timp ce majoritatea batranilor au o pensie foarte "jigarita", iar familiile apartinatoare, efectiv n-au bani sa traiasca ei, dara-mi-te sa plateasca aceste diferente, pe care administratorii le majoreaza de la luna la luna, testand cu nesimtire gradul de suportabilitate al apartinatorilor...
Efectiv, toate centrele si caminele, sunt pentru cei cu bani multi... si sarantocii n-au decat sa crape , pe sub toti boschetii... !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5