Cele mai importante voci din domeniul energiei regenerabile - din zona publică și privată - la Bistrița, la Green Energy Forum

Reprezentanți ai Guvernului, ai administrației județene și locale, specialiști care promovează dezvoltarea durabilă și energia regenerabilă și-au dat întâlnire vineri, la Hotel Metropolis, la Green Energy Forum,  un eveniment care oferă acces la noutățile în materie de energie verde și, în plus, vine cu soluții.  

Green Energy Forum, moderat de jurnalistul Romeo Couți, a fost deschis de intervenția președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, care a punctat faptul că județul nostru are o strategie dedicată schimbărilor climatice și energiei din surse regenerbile.

n județul Bistrița-Năsăud, sunt peste 160 de companii care își produc consumul necesar de energie din verde. De asemenea, la nivelul Consiliului Județean, am făcut câteva investiții, avem proiecte importante de reabilitări energetice, finanțate cu fonduri europene și finanțate din fondurile proprii pentru a putea să eficientizăm aceste clădiri. Avem în derulare proiecte pentru toate școlile speciale, cu o valoare de circa 45 de milioane. Avem un parteneriat între Consiliul Județean și Primăria Lechința, pentru o investiție de circa 35 de milioane de lei, pentru un parc fotovoltaic care va asigura energia pentru toate instituțiile din subordinea Consiliului Județean și ale comunei", a declarat președintele Radu Moldovan.

Secretarul General al Guvernului, Mircea Abrudean, a evidențat proiectele majore derulate de Transelectrica și Transgaz, dar a subliniat faptul că cele mai bune idei inovatoare vin din zona mediului de afaceri, astfel că un forum de acest gen reprezintă o oportunitate pentru toți actorii implicați.  

Bogdan Gruia Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, a precizat, în intervenția sa, că licitația pentru componentă de cloud dedicat din cloudul guvernamental a fost deschisă în Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) și în Jurnalul Uniunii Europene. Cloudul dedicat va conține cele mai eficiente și inovative tehnologii, valoarea achiziției este de aproape 80 milioane euro. Cloudul dedicat va funcționa ca temelie a arhitecturii tehnice pentru infrastructura informatică de mileniul III a statului român. Ministrul Bogdan Ivan s-a referit la interoperabilitatea datelor, dar și la beneficiile pe care le vor avea antreprenorii și persoanele fizice în relația cu statul român, inclusiv la Portalul Digital UNic al României - PSURo.

Secretarul de stat Bogdan Balanișcu de la MInisterul Mediului, Pădurilor și Apelor, primarul Bistriței, Ioan Turc, prefectul Teofil Cioarbă, managerul SCJU Bistrița - Gabriel Lazany, deputatul Robert Sighiartău, subprefectul Ioan Zăgrean, oameni de afaceri de la cele mai importante companii au fost alături de organizatori care au propus speakeri de top din domeniul public și privat, printre care Mihaela Suciu, Director General Distribuție Energie Electrică România; prof. Dr. Ing. Horațiu Vermeșan, Prodecan Facultatea de Ingineria Materialelor și a Mediului; șef. Lucr. Dr. Ing. Timea Gabor, Director Departament Ingineria Mediului și Antreprenoriatului Dezvoltării Durabile; Alin Ioanes, CEO Rombat, Alexandru Stânean, - CEO TeraPlast, Bogdan Bilegan, CEO Datacor, Daniel Burduhos, Co-Fondator Cooperativa Europeană de Energie Electrică și Gaze Naturale Roenergie, Mihaela Coroiu, Director Sustainable Energy Projects Energobitetc etc. 

Evenimentul și-a propus să fie o rampă de lansare pentru idei care să aducă schimbări benefice în industrie. Energia verde este o prioritate pentru următorii ani,  invitații abordând subiecte de interes, precum ce implică tranziția la energia verde​; cum atingem țintele de neutralitate de emisii de carbon în orașe​; prevederi legale și soluții pentru stimularea pieței serviciilor energetice. Echilibrare și flexibilitate energetică​; soluții de digitalizare în energie și securitate cibernetică​ și asigurarea mecanismelor de finanțare pentru investițiile în capacități noi de producere a energiei verzi​. 

Parteneri: Energobit, Campeador, Distribuție Energie Electrică Romania, Transgaz, TeraPlast, ROENERGIE.ro, Datacor, Fotovoltaice Transilvania

Organizatori: Amprenta Advertising, PR Network

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5