Cele mai bune probiotice în 2020

Țin minte că acum 15-20 de ani nu vorbea nimeni despre probiotice. Te durea o măsea sau erai răcit, primeai rețeta de antibiotice și cam atât. Cu timpul medicina a evoluat, iar cercetătorii au realizat că dezechilibrul florei intestinale este strâns legat de administrarea antibioticelor. 

Românii s-au obișnuit să ceară medicului o prescripție de antibiotice la orice semn de boală. Mai mult, mulți dintre noi, nu dau mare importanță faptului că acțiunea unui antibiotic poate determina o schimbare majoră a florei intestinale.

Pe lângă faptul că organismul se obișnuiește cu antibioticele iar acestea nu mai au efectul scontat atunci când ai cu adevărată nevoie de ele, flora intestinală este și ea grav afectată. Pe lângă antibiotice, există o multitudine de cauze care pot afecta grav flora intestinală. 

Dieta bazată în exces pe hrană animală, adică carne, alimente procesate din carne sau orice fel de alimente ultra procesate, dulciurile, stresul, noxele sau abuzul de medicamente pot fi factori care influențează negativ flora ta intestinală.

Dacă ai depășit vârsta de 40 de ani, atunci este bine să faci un consult preventiv, să discuți cu medicul de familie și, ce este poate cel mai important, să începi să adopți un stil de viață sănătos. După vârsta de 40 de ani încep să apară problemele de sănătate. 

Vei fi nevoit să pregătești organismul pentru cea mai grea perioadă din viață, bătrânețea. Așa cum ai grijă de mașina ta, să eviți gropile din carosabil, să-i verifici nivelul de ulei, să pui în rezervor o benzină bună, așa ar trebui să ai grijă și de organismul tău. Nu se întâmplă mereu așa, de multe ori evitând cu anii să mergem la un control de rutină sau să ne facem analizele în mod regulat.

 

Cele mai căutate probiotice în 2020 conform căutărilor google

 

Revenind la probiotice, m-am gândit să vă prezint cele mai căutate probiotice în 2020, conform statisticilor google.

Conform rezultatelor din căutările google, primele locuri în preferințele românilor sunt:

 

  • Jaro Dophilus

  • Linex

  • Protectis

  • Hepiflor

 

Dintre toate, cel mai căutat este Protectis (s-au luat în calcul variațiile pentru căutări, de exemplu: protectis bebelusi, protectis 10ml pret...etc), acesta fiind unul din cele mai bune probiotice pentru copii. Pe locul doi se află un probiotic mai puțin cunoscut publicului larg, Jarro Dophilus. Cel din urmă este un probiotic foarte bun, cu 10 tulpini de microorganisme și 50 de miliarde de bacterii benefice (este unul din puținele probiotice de pe piață cu un număr atât de mare de tulpini de mircoorganisme)

 

Ce sunt probioticele

Probioticele sunt microorganisme vii care refac flora intestinală. Se găsesc în mod natural în organism (intestine). Sunt considerate bacterii prietenoase, au un rol important în funcționarea corectă a organismului, reglează tranzitul și protejează sănătatea. Termenul de probiotic vine din greacă, „pro” ”bios”, adică pentru „pentru viață”. 

Nu luați suplimente alimentare sau medicamente fără consultarea în prealabil a medicului de familie sau a unui medic nutriționist și nu uitați, un stil de viață sănătos vă poate prelungi viața, poate preveni apariția accidentelor vasculare, a infarctului sau a unor boli grave precum cancerul.  

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5