Cei patru supleanţi USL, invalidaţi de plenul CJ, au atacat hotărârea în instanţă

Cei patru supleanţi de pe lista Uniunii Social Liberale – Mirela Cârcu, Nicolae Lupşan, Vasile Puica şi Szanto Arpad – au dat în judecată Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud şi, se pare, şi pe cei 15 aleşi judeţeni ai PDL şi PP-DD care s-au abţinut în sensul de “împotrivă”.

Documentele au fost depuse joi la Tribunalul Bistriţa-Năsăud, cei patru invocând art. 89 indice 3 din Legea 215/2001 actualizată. Potrivit prevederilor legale, “hotărârea de validare sau invalidare a mandatelor poate fi atacată de cei interesaţi la instanţa de contencios administrativ în termen de 5 zile de la adoptare sau, în cazul celor absenţi de la şedinţă, de la comunicare”. Legea spune că instanţa de contencios administrativ se pronunţă în cel mult 15 de zile. În acest caz, procedura prealabilă nu se mai efectuează, iar hotărârea primei instanţe este definitivă şi irevocabilă.

La şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean, validarea mandatelor pentru cele patru propuneri nu a fost posibilă după ce, din 27 voturi, doar 12 (cele ale USL) au fost pentru. În aceste condiţii, mai multe proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi au fost retrase, inclusiv alegerea unui noi vicepreşedinte al CJ Bistriţa-Năsăud.

Cele patru posturi vacante de consilier judeţean au apărut în urma demisiei noilor parlamentari Adriana Doina Pană, Daniel Suciu, Stelian Dolha şi Ioan Deneş. Aceştia au avut vreo două săptămâni la dispoziţie pentru a opta pentru una din funcţii, astfel că, pentru a nu apărea aceste jocuri politice, ar fi putut să îşi dea demisia pe rând, şi tot aşa să fie validaţi ceilalţi. Numai că executivul Consiliului Judeţean s-a bazat pe buna colaborare cu Opoziţia şi a ieşit ce a ieşit…

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5