Cei mai mici dintre bistriţeni, invitaţi să se bucure de prezenţa veveriţelor în Parcul Municipal

Copiii de la Grădiniţa "Dumbrava minunată" au fost primii bistriţeni care s-au întâlnit, în Parcul Municipal, cu veveriţele . Pentru micuţi, este o bucurie, pentru cei mari, un prilej de controversă despre „oportunitatea unei asemenea investiţii”.

Ceea ce am prevăzut în bugetul acest an am realizat, şi anume o volieră pentru veveriţe cu şase cuşti pe care am amplasat-o în parc, spre bucuria celor mici. După cum vedeţi, primii dintre ei şi-au făcut deja prezenţa la inaugurare. Cred că am mai creat un loc de socializare în parc. Pe lângă bazinul cu peşti, avem şi această volieră pentru veveriţe. Le vom ţine aici până vor avea pui, după care se deschide chepengul de deasupra, vom pune o bară între volieră şi nucul din apropiere, după care vor umbla prin tot parcul”, a precizat primarul Ovidiu Creţu.

         Întrebat dacă o asemenea investiţie era absolut necesară, Ovidiu Creţu a menţionat că este o dotare a parcului, nu o investiţie, „folositoare”, pentru că neapărat necesar nu este pe lumea asta decât „apa şi mâncarea”.

         Pentru acest proiect, Consiliul Local a alocat 21.000 lei, prin proiectul de buget. Banii, însă, nu au fost cheltuţi în totalitate. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Bistriţa, Mihai Ruşti, voliera executată de către firma Almet din Bistriţa, a costat 14.000 lei, în timp ce pentru fiecare veveriţă achiziţionată s-a plătit 450 lei. Cele şase veveriţe – „mama, tata şi patru copii”  -  au fost aduse de la Oradea, fiind de proveninenţă autohtonă.

         În zonă va fi amplasată şi o cameră de luat vederi, pentru a monitoriza „bunele intenţii” ale bistriţenilor.

Comentarii

28/04/16 13:03
Vizitator

Varsta isi spune cuvantul. Cretu a dat in mintea copiilor si se ocupa numai de găinării. Nu-l mai intereseaza problemele serioase ale orasului. Ar fi bine ca dupa 5 iunie bistritenii sa-i ofere posibilitatea de a se retrage la pensie,alegand alt primar. In felul acesta Cretu va avea mai mult timp pentru ingrijirea veveritelor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5