Cea mai moderna ferma de bovine din Romania este la Orheiu Bistritei!

Cea mai modernă fermă de bovine din România e la Orheiu Bistriței, scrie preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan. Dotată cu roboți și tehnică de ultimă generație în urma unei finanțări din fonduri europene, ferma deținută de Liviu Peica are 259 de capete și 150 ha de teren în lucru.

"Este o premieră și pentru mine și pentru cei aproape 200 de fermieri din județul nostru și din alte 14 județe care au venit să vadă roboții care hrănesc animalele, curăță bălegarul și mulg vacile. Toată această fermă funcționează cu doar doi muncitori și anul trecut a generat peste 850.000 de litri de lapte!. Felicitari, Liviu Peica, Ministerului Agriculturii si tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui frumos proiect", precizeaza presedintele Moldovan.

Preşedintele CJ a salutat faptul că Guvernul României a fost reprezentat de secretarii de stat Daniel Botănoiu și Sorin Roșu Mareș de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. "Ce se întâmplă la Ferma Peica de la Orheiu Bistriței este un model pentru întreaga Românie! Sper să fie multiplicat și în județ la noi și în toată țara!", menţioneaza Radu Moldovan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5