Ce trebuie să știi despre asigurarea CASCO dacă ai o mașină electrică?

Asigurarea auto este ceva ce toți proprietarii de mașini trebuie să dețină, indiferent de modelul sua categoria autovehiculului. Există pentru toate tipurile de mașini două asigurări: asigurare RCA, care este obligatorie și asigurarea CASCO, o asigurare facultativă, dar pe care este recomandat să ți-o faci, mai ales dacă deții o mașină scumpă.

 În ultimul timp, la mare căutare pe piață și observate tot mai des în marile orașe sunt și mașinile mașinile electrice. Dintre toate tipurile de autovehicule electrice, una dintre ele s-a făcut foarte remarcată și, anume, Tesla. Dacă prețul unei astfel de mașini nu este tocmai mic, mulți poate se întreabă în ce constă o asigurare pentru o astfel de mașină, dacă se poate face la orice firmă de asigurări sau este mai specială și, cel mai important, care este prețul ei. Asigurările CASCO sunt și ele de mai multe feluri, iar jos vei înțelege exact de ce ai nevoie de ea.

Iată tot ce trebuie să știi despre asigurările CASCO, pentru o mașină electrică:

  1. Prețul depinde la fiecare mașină

O asigurare CASCO te poate salva în foarte multe situații și îți poate acoperi pagubele pe care le poți avea, la un moment dat, cu mașina ta. În această categorie intră chiar și accidentele și își poți acoperi daunele propriei mașini. Poți conduce, așadar, liniștit, fără grija asupra faptului că nu ai avea bani să acoperi un posibil accident. Totuși, când vine vorba de prețul unei astfel de asigurări, acesta diferă din foarte multe puncte de vedere. Cu cât este mai scumpă mașina și mai dotată, cu atât asigurarea va fi mai scumpă. Poți afla exact prețul pe care ar trebui să-l plătești pentru mașina ta online, din confortul casei tale.

  1. Diferența dintre asigurarea CASCO simplă și full

Varianta simplă de asigurare auto își va oferi toate avantajele enumerate mai sus, doar pe teritoriul țării. Așa că, dacă ești un pasionat al călătoriei și îți propui să treci granița României cu mașina, ar fi bine să optezi pentru o asigurare Full CASCO, care îți va acoperi posibilele pagube și peste hotare.

  1. Este bine să incluzi și franșiza, în asigurare

Franșiza reprezintă un procent, o anumită sumă, din despăgubirea în cazul unui accident, suportată de proprietarul mașinii, iar restul va fi plătită de asigurator. Suma franșizei poate fi una fixă sau poate varia. O asigurare CASCO pentru Tesla model 3 poate ajunge cu tot cu franșiză la 1088 euro anual.

  1. Poți opta pentru asistență rutieră VIP

Dacă ai o mașină electrică, neapărat trebuie să incluzi și această opțiune în asigurarea ta. Aceasta te va ajuta în momentul în care autoturismul rămâne fără baterii pe drum și necesită tractare până la prima stație de încărcare. Cei de la asiguraricontactless.ro au inclusa în oferta lor această variantă, care merită inclusă în pachetul tău, mai ales dacă mergi pe șoselele din România, unde stațiile de încărcare sunt destul de rare.

Așadar, asigurarea CASCO chiar dacă nu este obligatorie, este de recomandat să o ai, dacă vrei să circuli fără griji. Nu cred că-și dorește nimeni să fie pus în ipostaza în care, în urma unui accident, să fie nevoit să plătească sume enorme pentru daunele pe care le are.

Sursa foto: pexels.com

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5