Ce trebuie sa stii atunci cand achizitionezi un seif

Exista foarte multe tipuri de seifuri pe piata iar alegerea celui potrivit pentru nevoile tale poate fi o provocare. Pentru a face procesul de achizitie mai simplu, iti punem la dispozitie cateva informatii pe care ar trebui sa le iei in considerare, pentru a te asigura ca faci alegerea potrivita.

Seiful antifoc nu protejeaza impotriva efractiei

In cazul in care doresti un seif antifoc, trebuie sa stii ca acesta nu este conceput sa protejeze obiectele importante de furt. Seifurile antifoc sunt o alegere ideala daca doresti sa pastrezi in siguranta documente, dispozitive media si alte obiecte importante care pot fi distruse cu usurinta de foc. Totusi, seifurile antifoc sunt concepute cu un metal mai subtire, accentul fiind pus pe peretii dubli umpluti cu material special rezistent la foc. Acest lucru inseamna ca au o constructie care nu rezista la tentative de efractie, si pot fi usor perforate sau taiate. Daca doresti un seif antifoc dar care sa-ti ofere si protectie impotriva efractiei, ar trebui sa-ti indrepti atentia spre seifuri cu dubla certificare. Gasesti mai multe tipuri de seifuri pe https://www.safemag.ro/seifuri.

Cum alegi seiful de perete?

Un seif de perete este o alegere ideala atunci cand nu ai mult spatiu disponibil. Acesta se monteaza in perete si poate fi ascuns cu un tablou, oglinda sau chiar piese de mobilier. Seifurile incastrate in perete sunt, in general, de mici dimensiuni, dar sunt ideale pentru pastrarea in siguranta a obiectelor de valoare, banilor, bijuteriilor sau actelor. Daca alegi un seif de perete, trebuie sa stii ca este necesar sa faci modificari la nivel de constructie si sa apelezi la un specialist pentru a face corect montajul.

Cum alegi locul in care amplasezi seiful?

  • Locul in care instalezi seiful este o alegere destul de grea. Daca nu ai instalata o alarma antiefractie in casa, atunci ar trebui sa alegi un loc mai putin vizibil pentru instalarea seifului. Ancorarea seifului de podea ar trebui sa se faca intr-o incapere mai putin accesibila si, daca este posibil, este de preferat sa fie instalat in beton. Ancorarea in podeaua de beton este mult mai sigura decat prinderea in parchet. Iata cateva idei despre locul in care poti ancora noul seif:
  • Sub o scara inchisa, cu usa de acces
  • In dulapul unui dormitor
  • Intr-o magazie

Ancorarea seifului este un pas foarte important atunci cand doresti sa protejezi cu adevarat obiectele de valoare. Un seif de mici dimensiuni poate fi luat cu usurinta, fiind o modalitate mai usoara de furt decat incercarea de a-l deschide. Chiar si seifurile de mari dimensiuni si grele ar trebui ancorate, pentru un plus de siguranta.

Daca nu esti sigur care este tipul de seif pe care ar trebui sa-l achizitionezi, aduna toate obiectele de valoare pe care doresti sa le pastrezi in siguranta si determina dimensiunea acestora. Astfel, iti vei face o idee si despre dimensiunea seifului. Iar, in momentul in care esti cu adevarat in impas, poti apela cu incredere la specialisti. Acestia iti vor recomanda seiful potrivit si te vor sfatui cu privire la modul de instalare al acestuia.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5