Ce este un azil de bătrâni?

Azilul de bătrâni trebuie să aibă rolul unei noi locuințe pentru seniorul din viața ta, un loc în care să se simtă confortabil, bine primit și respectat.  Aici poate beneficia de îngrijirea medicală necesară, dar și de o viață socială activă, lucru care contribuie la o stare generală de bine a acestuia.

Află din acest articol ce este un azil de bătrâni și lucrurile de care trebuie să ții cont dacă vrei să apelezi la serviciile unuia.

 

Ce este un cămin de bătrâni?

Un cămin sau azil de bătrâni se referă la un spațiu de locuit pentru persoanele în vârstă, unde pot trăi un stil de viață activ, fără responsabilitățile care vin cu întreținerea unei locuințe.

Un astfel de spațiu pune la dispoziția seniorilor o varietate de activități la care aceștia pot participa, totul într-un mediu cât mai plăcut, după cum poți observa și aici. Astfel de locuri pun accent pe independență și flexibilitate, pentru ca rezidenții să se poată bucura de un stil de viață normal.

Căminul de bătrâni este spațiul în care seniorul tău iubit doarme, ia masa, socializează, participă la activități, poate urma ședințe de kinetoterapie sau fizioterapie etc. Adesea includ un medic generalist, care se ocupă de consultațiile tuturor celor cazați într-un astfel de spațiu.

 

Când este azilul de bătrâni o soluție?

Unii bătrâni pot fi reticenți în a lua o astfel de decizie, datorită familiarității căminul lor și fricii de a se muta într-un nou spațiu. Totuși, având în vedere avantajele oferite, acest aspect poate fi luat în considerare, mai ales dacă acesta:

  • Nu poate păstra un nivel recomandat de igienă personală;

  • Nu poate avea grijă de locuință și curte;

  • Trăiește în izolare;

  • Nu urmează corect tratamentul medicamentos, din motive variate;

  • Suferă de tulburări de echilibru care îl predispun căzăturilor;

  • Nu-și poate prepara singur mâncare;

  • Consumă o cantitate prea mică de hrană;

  • Prezintă frică de singurătate, mai ales pe timp de noapte.

 

Cum alegi un azil de bătrâni bun?

Alegerea unui cămin de bătrâni poate fi dificilă, având în vedere de faptul că există suficient de multe opțiuni pe piață. Pentru a te ajuta, poți ține cont de următoarele sugestii.

Amplasarea azilului de bătrâni

Locul în care se află căminul de bătrâni reprezintă unul dintre aspectele cele mai importante. Proximitatea față de locuința copiilor sau a altor membri apropiați ai familiei reprezintă un avantaj. Astfel, seniorul nu se va simți abandonat, îl poți vizita des sau te poate vizita el pe tine.

Există și opțiunea de cazare într-o zonă geografică specială, precum un cămin de bătrâni la munte sau la mare. Aceste variante pot fi utilizate în cazul în care seniorul din viața ta prezintă o preferință pentru astfel de spații.

Calitatea personalului angajat

Personalul care lucrează la un azil de bătrâni trebuie să dispună de o pregătire medicală și psihologică de calitate. Este important ca aceștia să aibă o atitudine caldă, veselă și primitoare, dar și profesională, pentru a-l face pe senior să se simtă cât mai confortabil.

De aceea, personalul unui cămin de bătrâni trebuie să fie răbdător și înțelegător. Îți poți forma o idee asupra angajaților prin contactul pe care îl ai chiar tu cu ei.

Condițiile de cazare

Azilul de bătrâni ales trebuie să pună la dispoziția seniorului spații confortabile și primitoare, care respectă normele de igienă. Acordă atenție îngrijirii clădirii, spațiilor personale și comune. Interesează-te dacă azilul include restaurant, spații de recreere și alte facilități ce vor face șederea seniorului una cât mai plăcută.

Dacă observi că seniorul din viața ta are dificultăți în a se descurca pe cont propriu, încearcă să-i sugerezi ideea unui azil de bătrâni. Astfel de spații sunt create special pentru îngrijirea sa, ușurându-i, așadar, responsabilitățile pe care le are în viața de zi cu zi.

 

Poza se poate descărca de aici.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5