Ce este sticla securizata si unde se poate folosi?

Datorita tehnologiei moderne, pe piata incep sa apara extem de multe tipuri de materiale care pot da oricarei cladiri un aspect deosebit si interesant. Este si cazul in care se foloseste sticla securizata Xglas. Intrucat nu toata lumea este inca familiarizata cu acest concept, in randurile urmatoare se poate citi despre ce este sticla securizata, avantajele utilizarii ei si locurile in care poate fi folosita cu succes.

Ce este sticla securizata?

Pentru inceput, toata lumea trebuie sa stie ca sticla securizata este un material obtinut prin incalzirea sticlei si, ulterior, prin racirea brusca a acesteia. Este vorba despre un procedeu cu ajutorul caruia tensiunile din sticla sunt echilibrate foarte bine, oferind acestui material capacitatea de a rezista mult mai bine la socuri mecanice.

In acelasi timp, sticla poate sa reziste si la indoire, fiind foarte stabila si compacta. In cazul putin probabil in care acest tip de sticla s-ar sparge, ea s-ar descompune in bucati mici si fara margini ascutite, ceea ce inseamna ca persoanele din jur nu ar fi puse in pericol, asa cum s-ar intampla in cazul sticlei obisnuite.

Unde se poate folosi?

Oamenii incep sa caute moduri din ce in ce mai interesante prin care sa-si transforme caminele in apartamente si case moderne, practice si cat mai usor de utilizat. De exemplu, sticla securizata poate fi folosita pentru balustradele din casa, pentru cabinele de dus, pentru cupole sau sere, dar si pentru usi exterioare, vitrine sau copertine ori portaluri.

In acelasi timp, numarul marilor companii creste de la un an la altul, iar sediile acestora trebuie sa fie mari si suficient de incapatoare pentru cat mai multi angajati. Sticla securizata reprezinta o varianta foarte eficienta pentru astfel de sedii, intrucat le ofera o nota moderna si, totodata, practica.

Pe langa modurile mentionate anterior in care poate fi folosit acest material, el mai poate fi utilizat si pentru lifturi, scari sau chiar drept pereti care sa delimiteze zonele de lucru de pe un etaj.

Avantajele utilizarii sticlei securizate

Lista avantajelor utilizarii sticlei securizate este destul de lunga. Printre cele mai importante aspecte care trebuie cunoscute se numara si urmatoarele:

  • acest material ofera un plus de eleganta locurilor in care este folosita, indiferent daca este vorba despre interior sau exterior;
  • in cazul in care sticla securizata se sparge, riscul ca persoanele din jur sa se raneasca este extrem de scazut, intrucat fragmentarea presupune spargerea sticlei in bucati mici si netaioase;
  • sticla securizata rezista foarte bine la tensiuni mecanice si termice crescute;
  • acest tip de sticla are un efect benefic asupra spatiilor in care este folosit, dand impresia ca acestea sunt mult mai luminoase si mai spatioase.

Avand in vedere faptul ca sticla securizata este realizata cu ajutorul tehnologiilor moderne si aduce numeroase avantaje celor care o folosesc, ea se regaseste in din ce in ce mai multe camine, dar si in sediile marilor companii. Rezistenta, durabila si oferind un aspect modern oricarei incepari, sticla securizata reprezinta o alternativa ideala la sticla normala!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5