Ce este fericirea

          Fericirea este o stare mentală, fiind caracterizată de emoții pozitive sau plăcute, de la mulțumire la bucurie intensă, este ridicarea temporară a stării mentale la un nivel superior echilibrului emoțional obișnuit. Fericirea este un efort susținut pentru ceva important în viață, este o combinație între satisfacția propriei vieți și capacitatea de a avea mai multe emoții pozitive decât negative. Gândurile pozitive nu sunt abordări naive în legătură cu problemele inerente ale vieții, ci un mecanism de apărare a sistemului nervos. Fericirea este cea mai mare biruință, aceea pe care o dobândim împotriva destinului ce ne este impus, ea nu poate fi cunoscută, verificată și stăpânită decât după ce te-ai îndoit de ea. Fericirea este arta de a nu păstra nici o amintire a unui lucru neplăcut care a trecut, ea este plăcerea care nu se repetă.Fericirea socratică este viața în conformitate cu etica și nu este neapărat însoțită de emoții pozitive.

          O femeie frumoasă este o sărbătoare a ochilor, feminitatea ei este o taină, adică suntem în anticamera fericirii. Frica este compromisul suprem, ea taie, de fapt, legătura cu Dumnezeu, iar cea mai mare putere a omului este prefăcătoria. Cu acestea două este imposibil să mergi spre fericire. Ca să ajungi pe meleagurile fericirii, temeți-vă de axiome și de adevărurile incontestabile, fericirea are regulile ei pe care nu trebuie să le căutămși nici să întindem gâtul după jocul hazardului, inevitabilul are fericirea lui. Fericirea înseamnă că tu știi că orice lucru din lumea aceasta își are frumusețea lui. Învățați să iertați, aceasta este fericirea!Cei care ajung la fericire sunt oamenii curați la suflet și inteligenți, însă ei nu știu că sunt. Nefericirea are un secret, acesta este timpul pe care îl pierdem întrebându-ne mereu dacă suntem sau nu fericiți. Dacă știți că nimeni, niciodată, nu poate să adauge ceva unei flori, sunteți în preajma fericirii, ea, această fericire, nu poate să existe decât în liniște. Trebuie să știm să ignorăm mult, oamenii sunt visul unei umbre, doar cei care iubesc au dreptul să caute fericirea. Fericirea aproape absolută este dragostea pentru o singură femeie, această dragoste trage în balanță mai mult decât toate stelele galaxiei noastre luate împreună.

          Conform descoperirilor neuropsihologiei moderne, nu există o formulă a fericirii universale, ci o formulă a fiecăruia în parte. Într-un fel, fericirea poate fi găsită, mintea omului are mecanisme înnăscute pentru bucurie, plăcere, euforie, iar tendința aceasta naturală spre fericire poate fi exersată deoarece creierul omenesc este configurabil la nesfârșit indiferent de vârstă. Dorințele inconștiente nu pot fi exprimate sau estimate, iar gradul de fericire ține de noi, de nivelul inteligenței noastre, fiind de asemenea, și o chestiune de selecție. Bucuria este o emoție de scurtă durată, fericirea este un sentiment de trăire de lungă durată. Fericirea este plăcerea sufletului, o simplă senzație, un sunet, o culoare, o simplă tăcere, atingerea degetelor unei femei sau a unui copil, este o sensibilă mișcare spre frumos. Fericirea este formată dintr-un șirag de plăceri mărunte, este o recompensă dată celui care nu a căutat-o, ea nu are definiție, este o stare, nu are limite nici condiții, este o libertate venită din interiorul nostru.

          Să învățăm să ne rugăm, este singura șansă a comuniunii transcendentale. Omul singur nu poate face nimic.

          Fericirea este inima mea, pasăre albastră a deșertului care își ia zborul spre cerul ochilor tăi, acolo unde se pierd cântecele mele. Noi suntem cu adevărat fericiți când trec păsări prin inima noastră și când în fiecare zi începe o poveste.

 

 

 

Comentarii

26/10/22 13:43
Rus Augustin

STIMATE DOMNULE DAN POPESCU
Argumentată și convingătoare definiție a „fericirii”, poate continuați cu explicația ... „fericiți cei săraci cu duhul ...”
Cu stimă și respect, Rus Augustin

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5