Ce ar trebui sa aflii despre regulatoarele de presiune aer inainte de a face achizitia?

Instalatiile de aer comprimat joaca un rol deosebit de important, indiferent ca este vorba despre sectorul industrial sau orice alte segmente de activitate unde se impune transportul eficient al anumitor gaze. De fiecare data este esential ca parametrii acestor gaze sa ramana intacti in timpul transportarii lor, iar functionarea instalatiilor nu trebuie sa prezinte niciun factor de risc in acest sens.

In cadrul site-ului tehnovest.ro gasesc cei interesati o gama larga de sisteme si solutii privitoare la retele de aer comprimat, hidraulice si nu doar. De asemenea, sunt puse la dispozitie si produse destinate proiectarii si intretinerii instalatiilor de aer comprimat, precum sunt regulatoare presiune aer, despre care vei afla mai multe in cele ce urmeaza.

Rolul pe care il joaca regulatoarele de presiune in cadrul unui sistem de aer comprimat

Orice sistem sau instalatie care foloseste aerul comprimat trebuie sa tina cont de un anumit parametru, si anume presiunea la iesire. Aceasta poate varia uneori, din diverse cauze:

•La fiecare instalatie, tipul sistemul de pompare difera;

• Ciclurile de admisie, respectiv refulare determina presiunea la iesire;

• Consumatorii cer suplimentar instalatia si functionarea sa.

Pentru ca fluctuatiile sa nu mai constituie un inconvenient, un regulator presiune aer vine cu raspunsul potrivit. Acest sistem tine sub control orice variatie sau fluctuatie care exista la nivelul presiunii de iesire intr-o instalatie cu aer comprimat. Prin urmare, regulatoarele de presiune aer asigura un rol esential – mentin o liniaritate cu privire la presiunea de iesire. In cadrul oricarei instalatii de aer sub presiune care solicita precizie totala, regulatoarele de presiune aer devin o prezenta obligatorie.

Cum alegi potrivit din paleta larga de regulatoare presiune aer?

Pe piata exista solutii din cele mai diverse, motiv pentru care, inainte de a alege din oferta de regulatoare presiune aer, trebuie aflate cateva caracteristici specifice. Altfel spus, este necesar sa se cunoasca inainte de achizitie urmatoarele aspecte:

• Natura aplicatiei in care va fi introdus sistemul;

• Gradul de precizie corespunzator;

• Presiunile la care vor functiona intreg ansamblul;

• Dimensiunea structurii de transport alcatuita din tevi, tubulatura, furtune, etc;

• Accesoriile potrivite pentru a instala, fixa, intretine si interveni optim asupra echipamentului.

Daca toate aceste amanunte te pun in dificultate, nu ezita sa soliciti ajutorul unui specialist in acest domeniu. De exemplu, expertii din spatele site-ului tehnovest.ro ofera toate informatiile necesare si fac recomandari de produse si accesorii pentru aplicatiile care folosesc aer sub presiune. Chiar daca interesul este cel de a cumpara accesorii si consumabile, de a inlocui anumite piese componente ori de a instala un intreg sistem, consultantii Tehnovest ofera solutii atent cantarite, care sa raspunda tuturor nevoilor.

Produse de top – regulatoare presiune aer cu control digital

Multitudinea de produse disponibile pe piata poate pune in dificultate persoanele care nu sunt familiarizate cu acest domeniu. Ei bine, fiecare merge insa la sigur atunci cand alege tehnologia moderna, de ultima generatie, aliniata cu trend-ul digital.

Spus pe scurt, se face mentiune la acele echipamente peformante de regularizare a presiunii aerului – cele electronice. Acestea se disting de cele clasice prin faptul ca ofera precizie maxima, supravegheaza si controleaza constant parametrii de lucru ai instalatiei de regularizare. Cand este indicata folosirea acestui tip de sistem? Cu siguranta, de fiecare data cand este necesar un nivel sporit de precizie a fluxului de aer comprimat .

Pentru mai multe detalii, rasfoieste catalogul online disponibil in cadrul site-ului tehnovest.ro.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5