Cauți un aspirator? Află care este diferența între aspirarea umedă și uscată

Dacă ești în căutarea unui nou aspirator, probabil ai aflat că există multe tipuri diferite de aspiratoare și aparate de curățat casa. Decizia de a alege este importantă mai ales atunci când vine vorba de aspiratoarele pentru acasă, deoarece acestea au evoluat foarte mult de-a lungul anilor în ceea ce privește dimensiunea, stilul, greutatea și tipul de materiale pe care le poate ridica un aspirator. 

Descoperă în continuare care sunt principalele diferențe dintre modul de aspirare uscata și modul de aspirare umedă

Cea mai mare diferență între cele două o reprezintă tipul de deșeuri care pot fi colectate.

 

  • Ce este aspirarea uscată?

Aspirarea uscată, așa cum sugerează și numele, este destinată numai materialelor uscate și nu trebuie folosită niciodată pentru curățarea unei suprafețe umede, oricât de mică ar fi. 

Aceste aspiratoare uscate sunt folosite pentru a aspira murdăria și praful de pe podea, atât de pe covoare, cât și de pe podele dure, precum și de pe mobilier și tapițerie. Aspiră murdăria și o colectează de obicei într-o pungă sau într-o cameră de colectare.

În mod ideal, dacă ești proprietarul unui apartament/ al unei case și intenționezi doar să cureți praful, aspiratorul uscat standard va fi cea mai bună variantă. De asemenea, este mai ușor de utilizat pe o suprafață mare și este conceput pentru a scoate scamele de pe covor.

În timp ce aceste tipuri de aspiratoare puteau fi folosite doar pentru curățarea materialelor uscate, evoluția tehnologică a creat și un mix între cele două. De exemplu, pe site-ul Dexo.ro poți să găsești modele variate de aspiratoare, precum și aspiratoare care combină funcțiile de umed și uscat. De asemenea, este posibil să găsești modele care ajută la curățarea aerului și la eliminarea multor bacterii care se află în jurul casei.

 

  • Ce este aspirarea umedă?

Un aspirator care permite aspirarea umedă este proiectat într-un mod care permite colectarea lichidelor într-un recipient impermeabil. 

Aceste modele au în mod obișnuit aparatul de vid în partea superioară, iar recipientul de colectare se află sub acesta într-un recipient din plastic. Aceste aspiratoare au componentele electrice proiectate și protejate de elementele, astfel încât să nu facă scurtcircuit. Aspiratorul umed este excelent atât pentru acasă, cât și pentru garaj, pentru a curăța murdăria obișnuită sau chiar scurgerile mari și mizeria - cum ar fi cerealele vărsate sau o baltă de la un robinet cu scurgeri.

Un alt avantaj al aspiratorului umed este că poate fi de fapt folosit ca un produs de curățare a covoarelor. Poți să îți tratezi covorul cu lichidul de curățare și apoi să aspiri folosind aspiratorul umed. Vei repeta acest proces cu apă din nou pentru a te ajuta să clătești covorul și să scoți săpunul și murdăria.

În concluzie, alegerea dintre aspirarea umedă și uscată este bazată pe tipul tău de nevoi de curățare. Unele gospodării au de obicei câte un model din fiecare tip de aspirare, deoarece utilizează aspiratorul uscat pentru interior și aspiratorul umed pentru exterior.

Sursa foto: Pexels.com

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5